Пропустити навігацію

Результати внутрішніх аудитів та стан контрольно-перевірочної роботи за І квартал 2018 року

      Протягом І кварталу 2018 року проведено 517 позапланових перевірок суб’єктів господарювання, з них у 396 перевірках виявлені порушення (76,6 % проведених перевірок). За результатами перевірок винесено 372 приписи про усунення порушень.

          Здійснено 15 перевірок цільового використання коштів Пенсійного фонду України, призначених на виплату пенсій та допомоги. Встановлено 147 порушень графіку виплати пенсій (в межах виплатного періоду) та 29 порушень в оформленні виплатних документів.

          Проведено 21 перевірку установ, де особи перебувають на повному державному утриманні. За результатами виявлено 1 порушення, а саме: несвоєчасно повідомлено органи Пенсійного фонду України про прибуття пенсіонера з лікування в заклад, що призвело до переплати пенсії в сумі 5,7 тис. грн.

          При проведенні 20 перевірок банківських установ щодо своєчасності зарахування, повернення коштів та правильності виплати пенсій та грошової допомоги, порушень не виявлено.

          Крім того, з метою забезпечення дотримання вимог законодавства при призначені (перерахунку) пенсій перевірено 3972 документів, поданих для обчислення пенсій. Виявлені порушення у 20 випадках призвели до переплат пенсій на суму 29,1 тис. грн., у 18 випадках – до недоплат пенсій на суму 0,8 тис. грн., попереджено 149 випадків на суму 15,7 тис. грн.

          У І кварталі 2018 року розпочато проведення аудиту відповідності оцінки стану дотримання законодавчих і нормативно-правових актів з питань прийому і обслуговування громадян, призначення і виплати пенсій та виконання судових рішень, щодо повноти та якості опрацювання рекомендацій за результатами верифікації пенсійних виплат структурних підрозділів головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області в м. Жовква.

background Layer 1