Пропустити навігацію

Прийняли участь в засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

IMG 20180919 101427 resized 20180919 031644964 300x225 - Прийняли участь в засіданні обласної тимчасової комісії з питань   погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат Сьогодні, 19 вересня поточного року в Миколаївській облдержадміністрації  відбулось засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення  заборгованості із заробітної  плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в якому прийняла участь в. о. начальника головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Олена Сичугова.

Під час засідання розглянули питання легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення на підприємствах області.

Відповідно до порядку денного засідання, керівник управління, інформуючи про ситуацію в регіоні зазначила, що органами Фонду області постійно здійснюється моніторинг відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування щодо страхувальників, які нараховують своїм працівникам заробітну плату у розмірі менше законодавчо встановленого мінімуму та допускають порушення законодавства про працю. За результатами аналітично-моніторингових досліджень узагальнена інформація щомісячно направляється до територіальних органів управління Держпраці та  головного управління Державної фіскальної служби. Так, відповідно до звітних даних за червень 2018 року 32,7 тис. застрахованих осіб нараховано заробітну плату менше мінімального, встановленого законодавством, розміру. При цьому 2,8 тис. роботодавців нарахували 11,7 тис. застрахованих осіб заробітну плату менше мінімального рівня при відпрацюванні повного місяця та повного робочого часу. Окреслюючи діяльність робочих груп (комісій) з питань детінізації зайнятості та заробітної плати, представник Фонду зауважила, що найбільш активно працюють робочі групи Очаківського, Березанського, Вознесенського, Доманівського, Казанківського, Кривоозерського та Врадіївського районів. Але в деяких районах та містах діяльність робочих група  побудована іншим чином:  без проведення виїзних обстежень суб’єктів господарювання з питань виявлення неоформлених працівників,  засідання відбуваються без запрошення суб’єктів господарювання, які мають ознаки порушень законодавства про працю. Наприкінці свого виступу Олена Сичугова зауважила, що: «Проведення членами робочих груп (комісій) індивідуальної роботи з суб’єктами господарювання, інспекційних відвідувань та рейдів сприятиме зменшенню кількості не задекларованої праці в області. Представники Пенсійного фонду України в області завжди готові до співпраці».

 

Довідково: протягом січня-серпня 2018 року по Миколаївській області легалізовано працю 5,9 тис осіб, додатково мобілізовано майже 7,0 млн грн єдиного соціального внеску.

background Layer 1