Пропустити навігацію

Достовірність видачі довідок про заробітну плату та стаж роботи

Управління контрольно-перевірочної роботи головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області при проведенні зустрічних перевірок достовірності видачі довідок про заробітну плату та стаж роботи, що надаються для призначення та перерахунку пенсій, тісно співпрацює з архівними установами, підприємствами, установами та організаціями області.

Під час проведення, згідно частини третьої статті 44 Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-ІУ “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, зустрічних перевірок достовірності видачі довідок про заробітну плату та стаж роботи обов’язково використовуються первинні документи. Це і книги наказів, і відомості про нарахування заробітної плати, а також особові рахунки працівників, які підтверджують достовірність зазначених у довідках для призначення та перерахунку пенсій даних, накази про проведення атестації робочих місць, для підтвердження пільгового стажу застрахованих осіб.

Страхувальник, здійснюючи надання достовірних індивідуальних відомостей та довідок про пільговий стаж і заробітну плату, забезпечує вірне та своєчасне нарахування (або перерахування) пенсії своїм працівникам!

Надання недостовірних відомостей про застрахованих осіб посадовими особами підприємств (установ, організацій) тягне за собою порушення конституційних прав найманих працівників, а також позбавлення їх права на вірне призначення пенсії та відповідний її перерахунок.

Важливість проведених заходів контролю полягає, перш за все, у запобіганні виникненню переплат та недоплат пенсій. Важливе значення таких перевірок в упередженні нецільового використання коштів Пенсійного фонду України внаслідок подання документів, що містять недостовірну інформацію про стаж роботи та заробітну плату.

11 1 - Достовірність видачі довідок про заробітну плату та стаж роботи

 

 

background Layer 1