Пропустити навігацію

Реалізація прав громадян на звернення в головному управлінні Пенсійного фонду України в Миколаївській області за 9 місяців 2019 року

В органах Пенсійного фонду України в Миколаївській області створені належні умови для забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення. Стан виконання вимог Закону України «Про звернення громадян» знаходиться в головному управлінні на особливому контролі.

Протягом звітного періоду до головного управління звернулося 8599 громадян, в тому числі з письмовими зверненнями – 5400.  У порівнянні  із відповідним періодом минулого року загальна кількість звернень збільшилась на 1537 одиниць.

У зверненнях громадяни найчастіше порушували питання щодо правильності призначення та перерахунку пенсій – 2793, роз’яснення норм пенсійного законодавства – 1222, підвищення розміру пенсії – 630 звернень.

Особлива увага приділяється розгляду повторних звернень громадян. Протягом звітного періоду до органів Фонду області з повторними зверненнями звернулося 134 громадянина. У порівнянні з аналогічним періодом попереднього року кількість повторних звернень зменшилась на 54 одиниці. Кожен факт повторного звернення громадян глибоко аналізується, з’ясовуються причини таких звернень та вживаються заходи щодо можливого вирішення порушених питань.В головному управлінні налагоджено роботу постійно діючих «гарячих» телефонних ліній та «телефону довіри». Під час їх роботи протягом звітного періоду отримали консультації та роз’яснення 6378 громадян.

Головним управлінням розглянуто 1498 звернень, які отримано з  державної установи «Урядовий контактний центр».

Протягом звітного періоду на особистих прийомах в органах Фонду області побувало 2561 громадянин, що на 701 звернення більше ніж у попередньому році. На виїзних прийомах прийнято 638 громадян.

Для належного прийому громадян в головному управлінні працюють 24 сервісні центри, до яких протягом звітного періоду звернулось  263438 громадян.

За 9 місяців 2019 року випадки порушення вимог Закону України «Про звернення громадян» в головному управлінні відсутні.

 

 

background Layer 1