Пропустити навігацію

До уваги роботодавців!

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області звертає увагу, що від офіційно нарахованої заробітної плати та, відповідно, від сплачених внесків залежить набуття страхового стажу. Страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Тобто страховий стаж формується виключно пропорційно сплаченим страховим внескам. Отже, головною і основною перевагою легальної зайнятості є набуття страхового стажу, який сьогодні гарантує соціальні виплати, а у майбутньому вплине на забезпечену старість.

Довідково: чинним законодавством передбачається значне посилення відповідальності роботодавців за порушення законодавства про працю, у тому числі і нелегальної зайнятості.

Відповідальність за неофіційне працевлаштування згідно з частиною другою статті 265 Кодексу законів про працю України від 10 грудня 1971 року № 322-VIII із змінами та доповненнями – штраф у 30 кратному розмірі мінімальної заробітної плати – 141 690 грн. за кожного працівника.

Роботодавці! Не порушуйте законодавство про працю, оформіть найманих працівників легально!

0 - До уваги роботодавців!

background Layer 1