Пропустити навігацію

До кінця кампанії декларування-2020 залишилося 20 днів!

          Головне управління Пенсійного фонду України deklaruvannya - До кінця кампанії декларування-2020 залишилося 20 днів!в Миколаївській області звертає увагу суб’єктів декларування, що для подання щорічних декларацій за 2019 рік залишилося 20 днів! Кампанія декларування-2020 завершується 31 березня.

         Звертаємо увагу, що декларація суб’єкта декларування, який припинив діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, що подається до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком, у якому було припинено таку діяльність. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року. Фактично це декларація, що подається через рік після звільнення державної служби.

         Разом з тим інформація про місце роботи (проходження служби) та займану посаду у такій декларації зазначається відповідно до місця роботи (проходження служби) та займаної посади, перебування (проходження) на яких зумовили обов’язок подання такої декларації. Така декларація не подається, якщо такий суб’єкт декларування до 1 квітня наступного року знов розпочинає діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави  або місцевого самоврядування, або іншу діяльність і подає щорічну декларацію

         Декларації заповнюються і подаються у електронному вигляді, у випадку одночасної роботи в системі дуже великої кількості осіб, система може давати збої. У разі таких збоїв декларація може бути подана з порушенням строку, встановленого законом, за що встановлена відповідальність. Щоб уникнути можливих неприємностей бажано заповнити електронну декларацію до кінця березня.

         На заповнення декларації необхідно виділити достатню кількість часу. Не слід сподіватися, що декларацію можна заповнити за декілька годин. Зміст декларації потребує великої кількості інформації, яка має бути точною і достовірною. Усю інформацію, яка заноситься до декларації необхідно перевіряти і одержувати письмові підтвердження даних, особливо таких як характеристика та індивідуальні риси об’єктів, які знаходяться у власності, оренді чи користуванні, їх вартості та оцінки.

         При безпосередньому заповненні декларації необхідно користуватися Роз’ясненнями НАЗК щодо заповнення декларацій, які розташовані на офіційному сайті НАЗК за посиланням:  https://deklaruy.org.ua/ 

 

 

background Layer 1