Пропустити навігацію

Звіт про стан реалізації заходів визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки за І квартал 2020 року

  8 aprelya - Звіт про стан реалізації заходів визначених  Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України  та його органів на 2019-2020 роки  за І квартал 2020 року    Головне управління Пенсійного фонду України  в Миколаївській області здійснювало заходи щодо дотримання антикорупційного законодавства та спеціальних обмежень встановлених Законами України “Про запобігання корупції” і “Про державну службу”. Наказом головного управління від 25.07.2019 № 287 затверджено План заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в головному управлінні Пенсійного фонду України в Миколаївській області на 2019-2020 роки. Антикорупційна програма передбачає впровадження заходів щодо подальшого удосконалення системи управління та контролю за діяльністю органів Пенсійного фонду України, спрямованих на своєчасне виявлення, усунення та мінімізацію корупційних ризиків, причин, що їх породжують, та умов, що їм сприяють.

      Проведено перевірку 859 фактів подання декларацій (тип декларації  щорічна, перед звільненням, після звільнення, кандидат на посаду) на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції,  шляхом пошуку та перегляду інформації в публічній частині Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Деклараційну компанію в зв’язку зі змінами до Закону України «Про запобігання корупції»  продовжено до1 червня 2020 року. Станом на 01.04.2020 не подали декларації 9 працівників головного управління та 11 звільнених осіб з органів Фонду області з якими проведено роз’яснювальну роботу щодо змін в антикорупційному законодавстві.

      За звітний період скарг, заяв, повідомлень громадян щодо можливих порушень антикорупційного законодавства з боку працівників головного управління не надходило.

      Протягом І кварталу засобами електронного та телефонного зв’язку надано 126 консультацій щодо основних положень антикорупційного законодавства та попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання. Проведено 42 семінари, наради, лекції, практичних навчань з дотримання вимог антикорупційного законодавства. На інформаційній сторінці головного управління веб-порталу Пенсійного фонду України, в соціальній мережі Фейсбук на сторінки головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області розміщено 9 публікацій (роз`яснень, коментарів, звітів про результати роботи з антикорупційного законодавства).

      За звітний період не було випадків притягнення працівників головного управління до відповідальності за корупційне правопорушення та правопорушення пов’язане з корупцією.

 

background Layer 1