Пропустити навігацію

До кінця кампанії декларування-2020 залишилося 20 днів!

      lungul - До кінця кампанії декларування-2020 залишилося 20 днів!

      Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області нагадує, що 17 березня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

      Серед іншого, внесено зміни до Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон), згідно з якими у 2020 році продовжено до 1 червня термін подання щорічних декларацій та декларацій після звільнення.

      Відповідно до змін у трьох типах декларацій за 2019 рік, це – щорічна, після звільнення, кандидата на посаду –  більше не потрібно зазначати:

– унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі суб’єкта декларування та членів його сім’ї;

– належність до національних публічних діячів;

– зареєстроване місце проживання членів сім’ї суб’єктів декларування;

 – об’єкти декларування, які перебували у володінні або користуванні суб’єкта декларування або членів його сім’ї протягом не менше половини днів звітного періоду;

– членів сім’ї суб’єкта декларування, які спільно з ним проживали сукупно протягом не менше 183 днів протягом року;

– трасти або інші подібні правові утворення, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї;              

 – криптовалюти;

– банківські та інші фінансові установи, у тому числі за кордоном, у яких у суб’єкта декларування або членів сім’ї відкриті рахунки або зберігаються кошти, інше майно (розділ 12.1 декларації). 

      Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) з 20 березня забезпечує для суб’єктів декларування можливість обрати позначку «Не застосовується» у розділах 2.1 та 2.2 форми декларації, які стосуються відомостей про належність до публічних діячів суб’єкта декларування та зареєстрованого місця проживання членів сім’ї декларанта.

      У розділі 12.1 декларації слід обрати позначку «Відсутня інформація для декларування в цьому розділі».

      Інформація щодо заповнення декларацій на постійній основі розміщується  в публічному Telegram-каналі НАЗК та на офіційній сторінці Національного агентства у Facebook. Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону стосовно заходів фінансового контролю розміщені за посиланням https://deklaruy.org.ua/

      Головне управління переконливо просить осіб, які звільнились з органів Фонду області протягом 2019 року подати до 01 червня 2020 року декларацію після звільнення.  

      За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачено адміністративну відповідальність відповідно до ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (тягне за собою накладення штрафу від 850 грн. до 1700 грн.), а за умисне неподання декларації – кримінальну відповідальність згідно із  ст. 366-1 Кримінального кодексу України (караються штрафом від 42500 грн. до 51000 грн. або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

background Layer 1