Пропустити навігацію

Звіт про стан реалізації заходів визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки за ІІ квартал 2020 року

      Головним управлінням Пенсійного фонду України в Миколаївській області (далі – головне управління) в межах повноважень передбаченими законами України “Про запобігання корупції”, “Про державну службу” та Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки (далі – Антикорупційна програма), затвердженої наказом Пенсійного фонду України від 31.05.2019 № 68 із змінами, забезпечується здійснення заходів щодо запобігання корупції, контроль за їх виконанням.

      Наказом Головного управління від 25.07.2019 № 287 затверджено План заходів щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Миколаївській області на 2019-2020 роки. Щокварталу надається інформація до сектору з питань запобігання та виявлення корупції Пенсійного фонду України про його виконання.

      Підчас контрольних заходів проводилась звірка з відділом супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 1 Головного управління відносно 67 працівників, які перебувають поза штатом та в декретній відпустці щодо обмеження сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, порушень не встановлено.

         На офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції проведено 884 перевірки фактів подання щорічних декларацій за 2019 рік, перед звільненням, після звільнення та кандидатів на посаду, шляхом пошуку та перегляду інформації в публічній частині Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація). Станом на 01.06.2020 всі 100% працівників Головного управління подали  декларації в установлені строки. Протягом 2019 року з органів Фонду області звільнилось – 147 осіб, встановлено один факт неподання декларації після звільнення. Про виявлений факт неподання декларації після звільнення направлено повідомлення до Національного агентства з питань запобігання корупції. Перед призначенням на посаду подали декларації кандидата на посаду або щорічну – 9 осіб, порушень не встановлено.

         За звітний період розглянуто одне повідомлення, яке надійшло на спеціальну телефону лінію від мешканки смт. Доманівка, Миколаївської області, що в рішенні про відмову, отриманого з Головного управління в переведенні з пенсії по інвалідності згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» на пенсію за віком відповідно до Закону України «Про державну службу» вона вбачає корупційне діяння з боку працівників Головного управління. 

         Проведеною перевіркою в діях посадових осіб Головного управління порушень антикорупційного і пенсійного законодавства не встановлено.

         Протягом 2020 року телефоном та засобами електронного зв’язку надано 134 роз’яснення для працівників управління щодо основних положень антикорупційного законодавства та попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання.

            Проведено 13 семінарів, нарад, лекцій, навчань щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства на яких було присутніми 326 державних службовців, після завершення навчання здійснено контроль знань слухачів шляхом тестування з використанням Google Форми.

         Також, 218 працівників Головного управління, пройшли поглиблений онлайн-курс на платформі громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів “Prometheus” за темами: “Декларуй доброчесно!” та “Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики та курс “Чесна Країна” на соціальному інноваційному проекті “Освітній хаб міста Києва” і отримали відповідні сертифікати.

         На інформаційній сторінці Головного управління на веб-порталі Пенсійного фонду України і сторінки Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області в соціальній мережі Фейсбук опубліковано   15 статей (роз`яснень, коментарів, звітів про результати роботи з антикорупційного законодавства).

         За звітний період випадків притягнення працівників Головного управління до відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень не встановлено.      

ZVIT KORUPTSIYA - Звіт про стан реалізації заходів визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки за ІІ квартал 2020 року

background Layer 1