Пропустити навігацію

Звернення за призначенням пенсії

Stattya UOG - Звернення за призначенням пенсії Чи можливо, щоб заяву про призначення пенсій за віком, по інвалідності та відповідні документи подавали діти заявників?

 Згідно з Порядком подання та оформлення документів для призначення пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 № 1058-IV, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1, заява про призначення пенсії непрацюючим особам, подається заявником особисто або через представника, який діє на підставі виданої йому довіреності, посвідченої нотаріально.

 У Цивільному кодексі України та Порядку посвідчення заповітів і довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.1994 № 419, визначено випадки посвідчення, зокрема, довіреностей, які прирівнюються до посвідчених нотаріально.

      Відповідно до Положення про Єдиний реєстр довіреностей, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 28.12.2006 № 111/5, обов’язковій реєстрації в Єдиному реєстрі підлягають довіреності (зокрема, їх дублікати), посвідчені в нотаріальному порядку, і довіреності, прирівнювані до нотаріально посвідчених, а також відомості про припинення їх дії.

      Отже, за наявності довіреності, оформленої з урахуванням зазначеного вище, діти осіб, які претендують на призначення пенсії, можуть звертатися із заявами про призначення пенсій до органів Пенсійного фонду України.

background Layer 1