Пропустити навігацію

З І кварталу 2021 року діє нова звітність

      Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області   повідомляє, що з І кварталу 2021 року діє нова звітність, яка об’єднує в собі два звіти, а саме: звіт з   ЄСВ № Д4 та форму № 1ДФ, яка затверджена наказом Мінфіну від 15.12.2020 року № 773.

     Об’єднана звітність має назву Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі — Податковий розрахунок). Звітний період — податковий квартал (п. 51.1 ПКУ).

      Строк подання — протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. Тож за 1 квартал 2021 року Податковий розрахунок будуть подавати не пізніше 11 травня 2021 року. Розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) з розбивкою по місяцях звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Окремий Розрахунок за календарний рік не подається. Проте є можливість подання проміжної довідкової звітності.

     Оновлений Податковий розрахунок може мати такі типи: «звітний», «звітний новий», «уточнюючий» та «довідковий».

    Тобто, якщо на підприємстві з’являється працівник, який виходить на пенсію чи претендує на виплати з фондів, роботодавцю потрібно буде подати на нього цей звіт як «довідковий».

  Тобто тип «довідковий» зазначатимемо у разі, якщо Податковий розрахунок подаватимемо з відомостями, необхідними для призначення застрахованим особам:

  • пенсії;
  • матеріального забезпечення, страхових виплат.

    Такий звіт міститиме лише додатки з інформацією на працівника, необхідною для призначення відповідної виплати. Причина подання звітності указуватиметься в «шапці» відповідного додатка, який подається в складі Податкового розрахунку з типом «довідковий».

      Якщо проставлена позначка:

  • «для призначення пенсії» (додатки Д1 (рядок 035), Д5 (рядок 036) та Д6 (рядок 034) за наявності в них інформації щодо застрахованої особи), то додатки мають містити відомості для призначення пенсії по застрахованій особі. Їх будемо подавати за період до дати формування заяви на призначення пенсії;
  • «для призначення матеріального забезпечення, страхових виплат» (додаток Д1 (рядок 035) та за потреби додаток Д5 (рядок 036))— у цьому разі потрібно буде вказати відомості для призначення інших соціальних виплат по застрахованій особі.

      Періодичність подання таких довідкових звітів чітко не прописана в оновленому Порядку № 4.

      Вказано лише, що довідковий Податковий розрахунок подається за наявності підстав для його подання. Таким чином, вперше необхідність подання довідкового звіту може виникнути за січень 2021 року.

esv - З І кварталу 2021 року діє нова звітність

background Layer 1