Пропустити навігацію

Заняття батьківського університету в рамках проекту «Право на повноцінне життя особливих дітей Миколаївщини та їх родин»

З метою сприяння реалізації прав на повноцінне життя дітей та молоді з інвалідністю 4 листопада 2018 року заступник начальника Заводського відділу обслуговування громадян Центрального об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області Юлія Песляк провела заняття батьківського університету в рамках проекту «Право на повноцінне життя особливих дітей Миколаївщини та їх родин» у Обласній науковій універсальній бібліотеці ім. О. Гмирьова.

У зустрічі взяли участь батьки, які виховують дітей-інвалідів з дитинства. Фахівець Фонду розповіла присутнім про основні норми пенсійного забезпечення громадян України, роз’яснила порядок призначення пенсій по інвалідності та ознайомила з правами на достроковий вихід на пенсію матерів інвалідів з дитинства.

Також актуальною для присутніх стала інформація про електронні сервіси Пенсійного фонду України, за допомогою яких всі зареєстровані користувачі мають змогу отримувати дані щодо набутого страхового стажу, розміру офіційної заробітної плати, сплати внесків роботодавцем та інше.

По закінченню зустрічі Юлія відповіла на запитання присутніх та розповсюдила буклети з пенсійних питань.

DSC 1600 1024x681 - Заняття батьківського університету в рамках проекту «Право на повноцінне життя особливих дітей Миколаївщини та їх родин»DSC 1619 1024x681 - Заняття батьківського університету в рамках проекту «Право на повноцінне життя особливих дітей Миколаївщини та їх родин»

background Layer 1