Пропустити навігацію

Звіт про результати роботи сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області за І півріччя 2021 року

PUBLIKATSIYI 2 - Звіт про результати роботи сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Пенсійного фонду України  в Миколаївській області за І півріччя 2021 рокуСектором з питань запобігання та виявлення корупції забезпечено виконання заходів щодо виявлення, запобігання та врегулювання випадків реального чи потенційного конфлікту інтересів. За звітний період виявлено один потенційний конфлікт інтересів у члена конкурсної комісії Головного управління, який виник під час подання документів для участі в конкурсі на посаду головного спеціаліста сектору обслуговування військовослужбовців та деяких інших категорій громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян близької особи, її мами.

Член комісії письмово повідомила голову конкурсної комісії Головного управління не пізніше наступного робочого дня з моменту, коли дізналася про наявність у неї потенційного конфлікту інтересів.

Потенційний конфлікт інтересів врегулювано шляхом заборони на участь в оцінюванні, розгляді (обговоренні) кандидатів на посаду головного спеціаліста, також вона не брала участь в голосуванні та у підготовці документів до конкурсу. Повідомлення про конфлікт інтересів члена конкурсної комісії занесено в протокол засідання.

Забезпечено обов’язкове надання особами, які претендують на зайняття посад в Головному управлінні, відомостей про близьких осіб, які працюють в управлінні. За І півріччя 2021 року призначено на посади 16 осіб, які проінформували керівництво про одну близьку особу серед працівників Головного управління.  

Здійснено перевірку щодо обмеження сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності відносно 65 працівників, які перебувають поза штатом та в декретній відпустці, порушень не встановлено.

На офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції проведено – 775 перевірок фактів подання декларацій типу «Щорічна», «Перед звільненням», «Після звільнення» та «Кандидата на посаду», шляхом пошуку та перегляду інформації в публічній частині Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація).

Всі 100% працівників Головного управління подали декларації у встановлені законодавством строки.

Протягом 2020 року з Головного управління звільнилось – 51 особа, всі 100% звільнених подали декларації «після звільнення» або «щорічну». Станом на 01.07.2021 новопризначених на посади в Головному управлінні – 16 осіб, які подали декларації «кандидата на посаду» або «щорічну». З Головного управління звільнилось – 25 працівників, які подали декларації «перед звільненням». Одна особа не подала декларацію типу «Перед звільненням» у зв’язку з смертю.        

Відповідно до ст. 56 Закону України «Про запобігання корупції», стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища до яких відносяться посади державної служби категорії “А” або “Б”, проводиться спеціальна перевірка. Проведено шість спеціальних перевірок стосовно претендентів на посади державної служби категорії “Б”, за висновками, яких прийняте рішення про призначення претендентів на посади.

Протягом І півріччя телефоном, засобами електронного зв’язку, на особистому прийомі надано 106 роз’яснень щодо основних положень антикорупційного законодавства, попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання.

Проведено 16 тренінгів, нарад, лекцій, навчань щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства підчас, яких пройшли навчання 879 державних службовця. Після закінчення навчань, тренінгів здійснювався контроль знань слухачів шляхом тестування з використанням гугл форм. Також, 392 держслужбовця пройшли навчання за тематикою поглиблений онлайн-курс в Українській школі урядування та на платформі громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» за темою: «Просто про Е-декларування» і отримали відповідні сертифікати.

На інформаційній сторінці Головного управління веб порталу Пенсійного фонду України і на сторінці Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області в соціальній мережі Фейсбук та Твітер опубліковано 12 публікацій (роз`яснень, коментарів, звітів про результати роботи з антикорупційного законодавства).     

Сектором з питань запобігання та виявлення корупції розглянуто чотири повідомлення. На Урядову «гарячу лінію» надійшло звернення  про  те,  що  фахівець  управління  Пенсійного   фонду  України в Первомайському районі нарахувала пенсію своїй кумі, яка на пенсію права не має через відсутність необхідного стажу, також фахівець управління отримує виплату опікунських на дитину, яка з нею не проживає.

Проведеною перевіркою в діях посадової особи Головного управління порушень антикорупційного і пенсійного законодавства не встановлено.

На електрону адресу Головного управління надійшло повідомлення від головного спеціаліста відділу обслуговування громадян міста Миколаєва   № 4, про те що під час підготовки довідки про власні доходи за 2020 рік (форма ОК-5) для подачі декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявила що в жовтні 2020 року їй нараховано 713,56 грн від Деснянської районної у місті Києві територіальної виборчої комісії де вона ніколи не працювала.

Проведеною перевіркою порушення антикорупційного законодавства з боку фахівця Головного управління не встановлено, дана помилка сталась з вини бухгалтера Деснянської районної у місті Києві територіальної виборчої комісії під час здачі звіту. На адресу комісії направлено листа з проханням відкоригувати дані в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

На електрону адресу Головного управління надійшло звернення від мешканця м. Миколаєва щодо, не отримання його матір’ю 500 грн до пенсії, як особі старше 85 років.

Дане звернення не містить фактичні дані, що підтверджують можливе вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції», які можуть бути перевірені.

На електрону адресу Головного управління надійшло звернення від директора ТОВ «КОМПАНІЯ ПАУЕР БУД» щодо, неправомірної дискваліфікації цього товариства, переможця електронного аукціону за закупівлею роботи по об’єкту «Капітальний ремонт приміщень Головного управління за адресою: вул. Ювілейна, 84, м. Баштанка, Миколаївської області.

За результатами перевірки не встановлено в діях посадової особи Головного управління порушень антикорупційного законодавства.

Протягом звітного періоду випадків притягнення працівників Головного управління до відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень не встановлено.

background Layer 1