Пропустити навігацію

Звіт про результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області за І квартал 2023 року

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Миколаївській області (далі – Головне управління) у період воєнного стану здійснюються заходи щодо запобігання корупції та контроль за їх виконанням в межах повноважень передбаченими законами України “Про запобігання корупції”, “Про державну службу” та Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України та його органів на 2021-2023 роки.

З метою запобігання прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів у зв’язку з розглядом повторних звернень, якими оскаржується діяльність посадових осіб Головного управління проведено моніторинг – 145 скарг та 18 повторних звернень та скарг що надійшли до Головного управління за період з 01.01.2023 по 01.04.2023. Порушень антикорупційного законодавства не встановлено.

В Головному управлінні за звітний період не виявлено неврегульованих випадків конфлікту інтересів, в тому числі не надходили повідомлення від працівників про наявність конфлікту інтересів.

Відповідно до Закону України від 03.03.2022 № 2115-ІХ “Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни”, змінено строк подачі декларацій у 2022 році, протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни. На період дії воєнного стану контроль за своєчасністю подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування не проводився.

Проведено моніторинг стану подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2021 та 2022 роки за інформацією керівників структурних підрозділів Головного управління.

Станом на 05.04.2023 подали декларації за 2021 рік: – всього державних службовців — 620, подали “щорічні” декларації — 432 особи. Звільнилися протягом 2020 року — 48 осіб, подали декларації “після звільнення” — 11 осіб. Протягом 2021 року звільнилися з державної служби – 71 особа, подали декларації “перед звільненням” — 4 особи. Призначено на посади державної служби протягом 2021 року — 79 осіб, подали декларації “кандидата на посаду” — 4 особи.

Стан подання декларацій за 2022 рік: – всього державних службовців — 621, подали “щорічні” декларації — 323 особи. Звільнилися протягом 2021 року — 71 особа, подали декларації “після звільнення” — 3 особи. Протягом 2022 року звільнилися з державної служби – 32 особи, подали декларації “перед звільненням” — 4 особи. Призначено на посади державної служби протягом 2022 року — 75 осіб, подали декларації “кандидата на посаду” — 0.

З метою своєчасного подання декларацій працівниками, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, запроваджено направлення на електронну пошту таким, працівникам листів-повідомлень щодо обов’язку подання ними декларації “при звільнені”, “щорічної” за 2021 рік та “після звільнення” за 2022 рік. Протягом 2022 року з Головного управління звільнився – 71 суб’єкт декларування, яким направлено листи-повідомлення щодо подання декларації в установлені законодавством строки.

Відповідно до Порядку проведення аналізу потенційних та наявних контрагентів Головного управління за звітний період проведено аналіз 15 контрагентів, з реєстрів, які працюють під час воєнного стану, порушень не встановлено.

Здійснено 414 візувань проектів нормативно-правових актів, організаційно-розпорядчих документів, щодо виявлення причин, що призводять чи можуть призвести до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, які видавались Головним управлінням, порушень не встановлено.

Протягом звітного періоду телефоном, засобами електронного зв’язку, на особистому прийомі, надано працівникам Головного управління – 46 роз’яснень з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства.

У рамках проведення роз’яснювальної роботи серед державних службовців щодо запобігання корупції проведено – 10 навчань, тренінгів, нарад, лекцій за допомогою програмного забезпечення ZOOM, під час, яких пройшли навчання 612 державних службовця. З них 105 працівників Головного управління пройшли поглиблені онлайн-курси Національного агентства з питань запобігання корупції “Візуй професійно”; “На захисті прав викривачів”. За загальною професійною (сертифікатною) програмою “Організація публічної влади та протидія корупції у сфері публічного управління” в Сумському державному університеті та отримали відповідні сертифікати.

Сектором з питань запобігання та виявлення корупції підготовлено для розміщення на сторінці Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області в соціальній мережі Фейсбук та Твіттер 6 публікацій (роз’яснень, коментарів, звітів про результати роботи з антикорупційного законодавства).

Відповідно до наказу Головного управління від 15.06.2021 № 469 “Про канали повідомлення щодо корупції” забезпечено роботу спеціальної телефонної лінії, електронної та поштової адрес для повідомлення про корупцію працівниками Головного управління. Повідомлень про порушення антикорупційного законодавства з боку працівників Головного управління не надходило.

Розглянуто одне повідомлення, про надання інформації щодо результатів проведеної перевірки фінансово-господарської діяльності в управлінні Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Миколаєва за період з 01.01.2014 по 31.12.2016 Державною аудиторською службою України в Миколаївській області. За результатом розгляду повідомлення, порушень антикорупційного законодавства не встановлено.

Протягом звітного періоду випадків притягнення працівників Головного управління до відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень не встановлено.

background Layer 1