Пропустити навігацію

На радіо «Миколаїв-92 FM» розповіли про перерахунок пенсій з 1 грудня

У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму з 1 грудня 2018 року в Україні проведуть перерахунок пенсій. Про це 28 листопада під час прямого ефіру на радіо «Миколаїв – 92 FM» у передачі «На всі сто» розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Олена Сичугова.

На початку радіоефіру керівник Фонду області повідомила радіослухачам, що: «Введення військового стану ні яким чином не вплине на пенсійні виплати та  проведення перерахунку з 1 грудня.  Виплати пенсій розпочнуться вчасно та без затримок».  Олена Сичугова розповіла, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 01 грудня 2018 року  розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, підвищиться до рівня 1497,00 грн. У зв’язку з цим органами Пенсійного фонду України буде проведено перерахунки складових пенсійних виплат, які залежать від розміру  прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність: мінімальної пенсії за віком, доплати за понаднормативний стаж, підвищення, надбавок, інших пенсійних виплат, установлених законодавством.

На запитання ведучої про співпрацю з «Укрпоштою» начальник управління повідомила, що співпраця триває вже багато років. На сьогодні проводиться робота щодо укладання договорів на виплату та доставку пенсій  на 2019 рік з Миколаївською дирекцією ПАТ «Укрпошта».

Також під час радіоефіру Олена Сичугова розповіла слухачам про онлайн сервіси Пенсійного фонду, зокрема, про послугу смс-інформування.

100 9584 1024x768 - На радіо «Миколаїв-92 FM» розповіли про перерахунок пенсій з 1 грудня

background Layer 1