Пропустити навігацію

Долучились до Всеукраїнського тижня права

Щороку в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права,  який має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правової освіти та культури громадян, а також створення сильної демократичної та правової держави. Цього року він триває з 10 по16 грудня. Тож на цьому тижні пенсійники Миколаївщини долучились до інформаційно – роз’яснювальних заходів присвячених Всеукраїнському тижню права.

IMG 7f8392d1657e7d2bdd4cee892f796d26 V 300x247 - Долучились до Всеукраїнського тижня праваВ головному управлінні Пенсійного фонду України в Миколаївській області пройшла  зустріч з Регіональним представником Секретаріату Уповноваженого Верховної ради з прав людини у Миколаївській області Світланою Перебийніс на тему: «Вплив загальної декларації прав людини на законодавство України».

Представникам колективу Фонду розповіли про історію ухвалення Декларації прав людини, її значення для розвитку правового суспільства та відображення її норм у Конституції України та інших правових актах. Особливу увагу приділили ст. 5 Декларації, яка проголошує, що нiхто не повинен зазнавати тортур, або жоDSCN1 300x225 - Долучились до Всеукраїнського тижня праварстокого, нелюдського, або такого, що принижує його гідність, поводження i покарання.

Начальник Очаківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області Антоніна Лукащук провела зустріч за «круглим столом» з представниками Очаківського бюро безоплатної правової допомоги та Очаківської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості.
Учасники заходу обговорили питання практичної і методичної допомоги у наближенні соціальних послуг до людей у рамках пенсійної реформи, важливості офіційного працевлаштування, та здійснили огляд актуальних питань щодо реформування пенсійної системи та окремих законодавчих норм.

Фахівці Новоодеського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області провели низку освітніх заходів, орієнтованих на різні категорії населення. Зокрема, головний спеціаліст–юрисконсульт Оксана Шевченко та спеціаліст з діловодства Олена Лозова провели  зустрічі зі студентською молоддю, у ході яких особливу увагу акцентували на необхідності з молоду дбати про забезпечення гідної старості. Представники Фонду проінформували присутніх про негативні наслідки працевлаштування без документального оформлення та про ризики отримання заробітної плати в «конверті». Лекції на тему: «Легальна заробітна плата – гідна пенсія» прослухали 49 студентів Новоодеського професійного аграрного ліцею.

DSC 0364 300x191 - Долучились до Всеукраїнського тижня права

 

background Layer 1