Пропустити навігацію

Звіт про стан реалізації заходів за ІV квартал 2018 року, визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України на 2018 рік

з/п

Заходи щодо усунення (мінімізації) корупційного ризику

Строк виконання заходів щодо усунення корупційного ризику

Особа (особи),  відповідальна (і) за виконання заходу

Інформація про виконання

1.      Обслуговування осіб, які звертаються до органів Фонду області

2.1 Впровадження в головному та підвідомчих управліннях стандартів, визначених Положенням про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 30 липня 2015 року № 13-1, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18 серпня 2015 року за № 991/27436 (із змінами). І півріччя Сичугова О. А., керівники самостійних структурних підрозділів головного управління Виконано.

В головному та підвідомчих управліннях створені певні стандарти щодо організації прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Фонду області. Прийом громадян проводиться в 24 залах обслуговування за принципом “єдиного вікна” також з використанням технологій віддаленого доступу (веб-технологій) надаються послуги в електронній формі.

2.5 Забезпечити проведення в органах Фонду області контрольних заходів щодо стану реалізації завдань по усуненню (мінімізації) корупційних ризиків, пов’язаних з не доброчесною поведінкою посадових осіб при виконанні посадових обов’язків. на постійній основі Сичугова О. А.,

керівники самостійних структурних підрозділів головного управління

Виконано.

З метою усунення (мінімізації) корупційних ризиків, пов’язаних з не доброчесною поведінкою працівників органів Фонду області, протягом 2018 року головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції проведено 6 оперативних перевірок за принципом “таємничого покупця” та 3 планові цільові перевірки в Центральному об’єднаному управлінні ПФУ в м. Миколаєві Миколаївської області, Очаківському та Кривоозерському об’єднаних управліннях ПФУ Миколаївської області.

2.6 Розширення та розвиток дистанційних форм надання послуг через Контакт-центр Пенсійного фонду України, за “гарячими” телефонними лініями органів Фонду області, шляхом консультування засобами електронної пошти, через сторінки органів Фонду області у соціальних мережах, іншими засобами комунікації через ІР-мережі та засобами мобільного зв’язку. грудень Сичугова О. А.,

керівники самостійних структурних підрозділів головного управління

Виконано.

На сторінки головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області в соціальній мережі Фейсбук, на веб-сайтах місцевих районних державних адміністрацій та в газетах-листівках органів Фонду області проводиться консультування та популяризація дистанційних форм надання послуг через Контакт-центр Пенсійного фонду України, за “гарячими” телефонними лініями органів Фонду області.

2.7 Запровадити надання через веб-портал електронних послуг органами Фонду області:

– замовлення та отримання в електронному  вигляді  довідок  та/або  витягу  з відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру  загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі – РЗО) з використанням перевірочних кодів (для користувачів, які зареєстровані на веб-порталі та ідентифіковані за допомогою електронного цифрового підпису);

– замовлення послуги інформування за допомогою СМС-повідомлення,   електронної   пошти.

липень  Сичугова О. А.,

керівники самостійних структурних підрозділів головного управління

Виконано.

Засобами веб-порталу реалізовано видачу довідок з підтверджуючим QR-кодом про розмір пенсій, страховий стаж, заробітну плату та сплачені внески. Впроваджено замовлення послуги інформування за допомогою СМС-повідомлення.

2. Управління та контроль у солідарній системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

5. Провести камеральні та виїзні контрольні заходи щодо правомірності рішень про поновлення та виплату пенсій за минулі періоди одержувачам пенсій з числа внутрішньо переміщених осіб та моніторинг їх результатів. грудень Сичугова О. А.,

керівники самостійних структурних підрозділів

головного управління

Виконано.

Підвідомчим управлінням надсилаються матеріали пенсійних справ по внутрішньо переміщеним особам з рішеннями судів, які розглядаються в головному управлінні разом з юридичним відділом, після чого надаються висновки щодо подальшої виплати пенсії за умовами визначеними у рішеннях судів.

6. Розробити нормативи оцінювання діяльності посадових осіб, які беруть участь у перевірках суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

 

грудень Сичугова О. А.,

керівники самостійних структурних підрозділів головного управління

Виконано.

Організована робота щодо проведення та визначення критеріїв оцінювання діяльності посадових осіб, які беруть участь у перевірках суб’єктів системи загальнообов’язкового державного страхування.

3. Управління персоналом та організація роботи щодо запобігання та виявлення корупції

7. Провести дослідження соціально-психологічного клімату в трудових колективах органів Фонду області відповідно до Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку і зміцнення кадрового потенціалу органів Пенсійного фонду України у 2016-2018 роках, затвердженого наказом Пенсійного фонду України від 30 вересня 2016 року № 132. грудень Сичугова О. А.,

Білявська К. А.

Виконано.

В органах Пенсійного фонду України Миколаївської області впродовж 2018 року проведено дослідження соціально-психологічного клімату в трудових колективах трьох об’єднаних управлінь, а саме Первомайського, Інгульського та Центрального. Соціально-психологічний клімат зазначених управлінь Фонду охарактеризовано, як спрямований у позитивну сторону, потреби в розроблені програм покращення психологічного мікроклімату немає.

  8. Запровадження регламентів взаємодії між уповноваженими підрозділами (особами) з питань запобігання та виявлення корупції і службами управління персоналом органів Фонду області при здійсненні контролю за своєчасністю подання суб’єктами декларування декларацій та при проведенні спеціальних перевірок. до 01 липня Сичугова О. А.,

Степанюк Є. Д. Білявська К. А.,

Лунгул В. В

Виконано.

Наказом головного управління ПФУ в Миколаївській області від 05.04.2018 № 127 “Про організацію перевірки факту подання декларацій та проведення спеціальних перевірок” затверджено порядок взаємодії між відділом персоналу та організаційно-інформаційної роботи та головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції.

9. Запровадити щоквартальний моніторинг дотримання органами Фонду області порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій та своєчасності повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій. липень Сичугова О.А.,

Степанюк Є. Д.

Білявська К. А.,

Лунгул В. В.,

начальники підвідомчих управлінь

Виконано.

Наказом головного управління ПФУ в Миколаївській області від 05.04.2018 № 127 “Про організацію перевірки факту подання декларацій та проведення спеціальних перевірок” та листа головного управління ПФУ в Миколаївській області від 09.02.2018     № 247/06 до підвідомчих управлінь, запроваджено щоквартальний моніторинг перевірки фактів подання суб’єктами декларування декларацій та своєчасності повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій. Протягом 2018 року до НАЗК направлено 8 повідомлень щодо несвоєчасного подання декларацій працівниками органів Фонду області.

10.1 Впровадження моніторингу з дотримання вимог законодавчих та нормативних актів щодо організації проведення спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища. Розроблення порядку взаємодії між структурними підрозділами. липень Сичугова О.А.,

Степанюк Є. Д.

Білявська К. А.,

Лунгул В. В.,

начальники підвідомчих управлінь

Виконано.

Запроваджено моніторинг щодо організації проведення спеціальних перевірок відповідно до Закону України “Про запобігання корупції” та наказом головного управління ПФУ від 05.04.2018 № 127 затверджено порядок взаємодії між відділом персоналу та організаційно-інформаційної роботи та головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції.

10.2 Підготовка роз’яснень органам Фонду області щодо застосування законодавчих та нормативних актів при проведенні спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища. серпень, листопад Сичугова О.А.,

Степанюк Є. Д.

Білявська К. А.,

Лунгул В. В.,

Виконано.

Постійно здійснюється консультативна та роз’яснювальна робота для працівників підвідомчих управлінь. До підвідомчих управлінь направлено лист головного управління від 05.03.2018      № 400/06 та лист Пенсійного фонду України від 02.03.2018 № 6899/07-40 “Про застосування законодавчих та нормативних актів при проведенні спеціальних перевірок”.

4. Управління фінансовими та матеріальними ресурсами, здійснення внутрішнього аудиту

12. Провести аналіз повноти відшкодування виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів незаконних витрат та усунення допущених порушень. до 05 числа місяця, наступного за звітним кварталом Сичугова О. А.,           Степанюк Є. Д. Виконано.

С початку року належало до відшкодування 373тис 336 грн. 35 коп. За 2018 рік відшкодовано 45тис 219грн.92 коп. виявлених в ході аудитів. Списано 32тис 158грн.60коп. Залишок 295тис 957грн.83коп.

13. Провести дослідження результатів роботи органів Фонду області щодо оптимізації видатків пов’язаних з утриманням службових приміщень, та витрат на експлуатаційні послуги.

Забезпечити моніторинг результатів досліджень та усунення виявлених порушень та недоліків.

грудень Сичугова О.А.,

Степанюк Є. Д.

Білявська К. А.,

Клименко О. П.

Виконано.

З метою надання об’єктивної оцінки стану видатків пов’язаних з утриманням службових приміщень та стану виконання відповідних заходів по економному використанню коштів і відповідно до наказу головного управління ПФУ в Миколаївській області від 28.12.2018 № 111 “Про результати аудиту ефективності” проведено аудит в 10 управліннях Фонду області.

14. Користування під час визначення характеристик предметів закупівлі примірними специфікаціями у сфері публічних закупівель.

Застосування електронної системи публічних закупівель під час здійснення закупівель, вартість яких не перевищує 200 тис. грн. для товарів і послуг та 1,5 мли. грн. – для робіт.

Забезпечення в установленому порядку оприлюднення інформації про публічні закупівлі та використання коштів Пенсійного фонду України, передбаченої законодавством.

протягом року Сичугова О.А.,

Сугак Т. В.,

Бурковська О.В.,

Погорілий В. Г.,

начальники підвідомчих управлінь

Виконано.

Протягом 2018 року проведено 6 процедур закупівлі персональних комп’ютерів та охоронних послуг на суму 1929,2 тис грн., укладено договорів на суму 1752,9 тис грн.. При підготовці тендерної документації користувалися примірниками специфікаціями у сфері публічних закупівель. Крім того, забезпечено проведення закупівлі кур’єрських послуг на 2019 рік шляхом застосування переговорної процедури.

В разі закупівлі товарів та послуг, вартість яких менша 200 тис. грн.. застосували електрону систему закупівель. Так, у 2018 році проведено 16 закупівель в електронній системі Prozorro на 1524,9 тис грн.. За результатами проведених закупівель укладено 16 договорів на 1403,2 тис грн.. з зекономлено 121,7 тис грн..

background Layer 1