Пропустити навігацію

Звіт про виконання вимог антикорупційного законодавства органами Пенсійного фонду України Миколаївської області в І півріччі 2018 року

        Органами Пенсійного фонду України  Миколаївської області здійснювалися заходи щодо дотримання антикорупційного законодавства відповідно до вимог законів України “Про запобігання корупції”, “Про державну службу” та інших нормативно-правових актів антикорупційного характеру.

         За звітний період головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контрою проведено одну планову цільову перевірку підвідомчого управління. З метою контролю за своєчасним вжиттям заходів, спрямованих на запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, проведено перевірку 51 пенсійної справи близьких осіб працівників підвідомчих управлінь, які отримують пенсії в управліннях де працюють їх близькі особи.

         Проводилася звірка з відділом ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно – аналітичних систем головного управління щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності працівників органів Фонду області,  також підчас контрольних заходів з метою запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, проводилася перевірка щодо обмеження спільної роботи близьких осіб, порушень не виявлено.

         На офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції проведено 1180 перевірок фактів подання декларацій,  шляхом пошуку та перегляду інформації в публічній частині Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. За звітний період виявлено 5 фактів несвоєчасного подання декларацій діючими працівниками органів Фонду області, про всі виявлені факти направлені повідомлення до Національного агентства з питань запобігання корупції.

         Відповідно до ст. 56 Закону України “Про запобігання корупції”, стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища проводиться спеціальна перевірка. За звітний період проведено 2 спеціальні перевірки стосовно претендентів на посади державної служби категорії “Б”. За висновками яких прийняте рішення про призначення на посаду.

         Одним із заходів щодо запобігання проявам корупції в органах Фонду області є підвищення рівня правової освіти державних службовців. Запроваджено на постійній основі систему правової освіти працівників, у тому числі у сфері антикорупційного законодавства. В органах Фонду області проведено 91 семінар, нарада, навчання щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства і профілактики його порушень.

Для інформування населення з питань антикорупційного законодавства в друкованих місцевих засобах масової інформації, на сторінках головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області в соціальній мережі Фейсбук, на веб-сайтах місцевих районних адміністрацій та в газетах-листівках органів Фонду області опубліковано 32 статі з роз`ясненнями, коментарями та звітами про результати роботи з антикорупційного законодавства. Здійснюється постійний моніторинг засобів масової інформації та “телефонів довіри” щодо звернень громадян про порушення антикорупційного законодавства з боку працівників органів Фонду області. На веб-ресурсі головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області на інформаційній сторінці веб-порталу Пенсійного фонду України забезпечено функціонування розділу “Повідомлення про корупційне правопорушення”.

         За звітний період повідомлень громадян щодо можливих корупційних правопорушень з боку працівників органів Фонду області не надходило.

         Для вивчення реального стану роботи щодо організації та здійснення прийому громадян в Центральному об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області, Очаківському і Вознесенському об’єднаних управліннях Пенсійного фонду України Миколаївської області, Братському і Доманівському відділу обслуговування громадян Вознесенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області та управлінні пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області проведено оперативні перевірки за принципом “таємничий покупець” із залученням  представників  громадськості. За результатами проведення оперативних перевірок та опитувальних листів, які заповнили представники громадськості встановлено, що працівники управлінь, які здійснюють прийом громадян, дотримуються вимог чинного законодавства та правил етичної поведінки, послуги надають зрозуміло, компетентно, своєчасно та якісно.

         За звітний період не було випадків притягнення працівників органів Фонду області до відповідальності за правопорушення пов’язаних з корупцією.

 

background Layer 1