Пропустити навігацію

Безробітним громадянам про важливість легальної зайнятості

Інформаційні   консультації  для безробітних громадян, які  звертаються в районні  центри  зайнятості, є одним із пріоритетних напрямків роз’яснювальної роботи, що здійснюється органами Пенсійного фонду України Миколаївської  області.

    CIMG9395 300x225 - Безробітним громадянам про важливість легальної зайнятостіТак, шукачі роботи, які перебувають на обліку у Миколаївському міському центрі зайнятості, 01 березня відвідали інформаційний семінар на тему: «Легальна зайнятості та її вплив на майбутню пенсію». Зустріч провела головний  спеціаліст   фінансово-економічного  відділу Центрального об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області Ірина Аржаткіна. Під час  заходу розглянули  питання   забезпечення  соціальних  прав  застрахованих осіб, наповнення бюджету Пенсійного фонду України  шляхом  легалізації  заробітної  плати  та роботи електронних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою яких зареєстровані користувачі мають змогу зручно  та  оперативно  взаємодіяти з органами  Фонду.

04 березня начальник Братського відділу обслуговування громадян Вознесенського об’єIMG 83ff35ce5bc8be2a90d390e9f098e36a V 300x199 - Безробітним громадянам про важливість легальної зайнятостіднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області Олександр Скрипник провів лекцію для безробітних, що перебувають на обліку у Братській філії Миколаївського обласного центру зайнятості. Керівник управління надав детальні роз’яснення на найбільш актуальні пенсійні питання.  Зокрема, зауважив, що в 2019 році для виходу на пенсію за віком необхідно мати мінімум 26 років страхового стажу, надалі розмір страхового стажу для призначення пенсії щороку, включно до 2028 року збільшуватиметься на один рік, тобто в 2020 році він становитиме вже 27 років. Це значить, що працездатне населення повинно змолоду замислюватись над необхідністю легального працевлаштування, адже отримуючи зарплату  «в конверті» громадянам не зараховується стаж для призначення пенсії за віком, вони втрачають соціальні гарантії та впевненість у майбутньому.

IMG 37b7755e69c33728aeffc9c747165bff V 300x224 - Безробітним громадянам про важливість легальної зайнятості05 березня безробітні Інгульського району міста Миколаєва та Вітовського району Миколаївської області зустрілись з головними спеціалістами Інгульського об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області Мар’яною Кустовою та Тетяною Неклець, які звернули увагу присутніх на необхідності легальних трудових відносин, радили уникати пропозицій від недобросовісних IMG b8814f07aa03dcbfdb667ed58d19e6b1 V 300x225 - Безробітним громадянам про важливість легальної зайнятостіроботодавців отримувати неофіційну заробітну плату та розповіли про роботу веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, який дає можливість контролювати свого роботодавця в частині сплати внесків.

Слід  зазначити, що проведення  інформаційних  заходів серед безробітних громадян значно підвищує  їх обізнаність щодо  послуг, новацій  та   реформ у  пенсійному забезпеченні.

background Layer 1