Пропустити навігацію

Особлива увага роз’ясненню пенсійного законодавства

З метою роз’яснення норм пенсійного законодавства, змін до нього та ознайомлення з можливостями електронних послуг Пенсійного фонду України пенсійники Миколаївщини постійно проводять зустрічі з пенсіонерами, працюючими особами та молоддю.

01 300x187 - Особлива увага роз’ясненню пенсійного законодавстваТак, 14 березня в читальній залі бібліотеки № 1 КП «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» головні спеціалісти Вознесенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області Лариса Макаренко та Юлія Прокопенко провели семінар для осіб пенсійного віку стосовно монетизації субсидій та перерахунку пенсій у березні 2019 року. Фахівці детально роз’яснили принципи двох діючих моделей монетизації, приділили особливу увагу індексації пенсій та ознайомили з веб-порталом Пенсійного фонду України, де є можливість пенсіонерам переглядати свою пенсійну справу онлайн, надсилати запитання та отримувати відповіді на електронну адресу.

Також 18 березня працівники бухгалтерії, юридичного та кадрового відділів сервісного центру «Автомир» уIMG 20190318 150507 300x225 - Особлива увага роз’ясненню пенсійного законодавства місті Миколаєві отримали консультації з пенсійних питань від заступника начальника Заводського відділу обслуговування громадян Центрального об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області Юлії Песляк та головного спеціаліста відділу персоналу та організаційно-інформаційної роботи  головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Світлани Щербакової. Присутніх цікавили питання набуття страхового стажу для отримання права на призначення пенсії за віком, добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні та надання органами Фонду попередньої правової оцінки документів особам передпенсійного віку. В свою чергу IMG d97d3311491f3a0f6e1b2a228fef7e99 V 300x225 - Особлива увага роз’ясненню пенсійного законодавствапредставники Фонду розповіли про «кабінет страхувальника» на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, в якому для працедавця доступна інформація щодо забезпечення соціальних прав його працівників.

background Layer 1