Пропустити навігацію

Про підсумки декларування за 2018 рік в органах Пенсійного фонду України Миколаївської області

a7a2bcecb0d54e62f8ec911cba0f7b8d833f92ab 300x222 - Про підсумки декларування за 2018 рік в  органах Пенсійного фонду України Миколаївської областіДнями декотрі засоби масової інформації поширили інформацію про те, що «На Николаевщине оштрафовали чиновника Пенсионного фонда, не вовремя подавшего декларацию»

ЗМІ, які поширили цю новину вказали недостовірну інформацію, не зазначивши в своїх повідомленнях, що адміністративний протокол складено на колишнього начальника Єланецького відділу призначення, перерахунку та виплати пенсій Новоодеського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області, яка звільнилась з органу Фонду області в 2017 році і декларацію після звільнення не подала. Таким чином в період скоєння правопорушення, пов’язаного з корупцією, особа не перебувала на державній службі в Пенсійному фонді України.

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області повідомляє, що відповідно до статті 49 Закону України «Про запобігання корупції» та Рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 06.09.2016 № 19 «Про затвердження Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій», на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) проведено перевірку 1603 фактів  подання  декларацій за 2018 рік, шляхом пошуку та перегляду інформації в публічній частині Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація).

Перевіркою встановлено, що 100% державних службовців органів Фонду області подали щорічну декларацію за 2018 рік. Із 67 осіб звільнених із органів Фонду на протязі 2018 року не подали декларацію 3 особи, які звільнились з Центрального об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області.

Для порівняння звільнені з державної служби протягом 2017 року не подали або несвоєчасно подали декларацію після звільнення 25 осіб із 193 звільнених. Про всі встановлені факти неподання декларацій направлені повідомлення до НАЗК.

Ситуація в 2019 році змінилась завдяки принциповій позиції керівництва головного та підвідомчих управлінь і проведеною роз’яснювальною роботою, серед працівників органів Фонду області і звільнених протягом 2018 року осіб. Засобами електронного та телефонного зв’язку надано 60 консультацій щодо подання декларацій за 2018 рік. Проведено 57 семінарів, нарад, лекцій, практичних навчань з антикорупційного законодавства. На інформаційній сторінці головного управління веб-порталу Пенсійного фонду України, в місцевих друкованих засобах масової інформації, на сторінки головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області в соціальній мережі Фейсбук, на веб-сайтах місцевих районних державних адміністрацій та в газетах-листівках органів Фонду області розміщено 11 публікацій (роз`яснень, коментарів, звітів про результати роботи з антикорупційного законодавства).    

 

background Layer 1