Пропустити навігацію

Прийняли участь в засіданні колегії Управління Держпраці в Миколаївській області

IMG 0e7540bad9715f2ef80157ea22f1428e V 300x222 - Прийняли участь в засіданні колегії Управління Держпраці в Миколаївській областіСьогодні, 07 серпня поточного року  Олена Сичугова – виконуюча обов’язки начальника головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області прийняла участь в засіданні колегії Управління Держпраці у Миколаївській області. Під час засідання розглянули питання реалізації органами місцевого самоврядування повноважень зі здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

В своїй промові керівник зазначила, що органами Пенсійного фонду України в Миколаївській області постійно здійснюється моніторинг відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування щодо страхувальників, які нараховують своїм працівникам заробітну плату у розмірі менше законодавчо встановленого мінімуму та допускають порушення законодавства по працю. За результатами аналітично-моніторингових досліджень узагальнена інформація щомісячно направляється до Управління Держпраці у Миколаївській області та до Головного управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області.

«Відповідно до звітних даних за травень 2018 року 39,3 тис. працівникам  нараховано заробітну плату менше мінімального, встановленого законодавством, розміру. З них 11,1 тис. працівників відпрацювали повний місяць.  Незважаючи на позитивну динаміку щодо зменшення кількості таких працівників, яка склалась в області за період з початку поточного року, необхідно активізувати спільні зусилля в напрямку легалізації зайнятості та захисту прав застрахованих осіб.» – зазначила Олена Сичугова в своєму виступі.

Довідково: в результаті вжитих заходів в області  з початку року легалізовано 4239 робочих місць, додатково надійшло 6,4 млн. грн єдиного внеску, погашено заборгованість зі сплати єдиного внеску у розмірі 9,8 млн грн.

background Layer 1