Пропустити навігацію

Звіт про виконання вимог антикорупційного законодавства органами Пенсійного фонду України Миколаївської області в ІІ кварталі 2019 року

Головне та підвідомчі управління Пенсійного фонду України  в Миколаївській області здійснювали заходи щодо дотримання антикорупційного законодавства та спеціальних обмежень встановлених Законами України “Про запобігання корупції” і “Про державну службу”.

 Головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції проведено один контрольний захід за принципом “таємничий покупець” та дві планові цільові перевірки в Інгульському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області та Первомайському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області.  

Проведено звірку з відділом ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно-аналітичних систем головного управління щодо 238 працівників органів Фонду області щодо обмеження сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, також проводилася перевірка щодо обмеження спільної роботи близьких осіб. З метою своєчасного вжиття заходів, спрямованих на запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, проведено перевірку 139 пенсійних справ близьких осіб працівників підвідомчих управлінь, які отримують пенсії в управліннях де працюють їх близькі особи.

На офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції проведено перевірку 2242 факти подання декларацій за 2018 рік працівниками органів Фонду області та особами, які припинили діяльність пов’язану з виконанням функцій держави, шляхом пошуку та перегляду інформації в публічній частині Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Встановлено 3 факти неподання декларації після звільнення особами, які звільнилися з органів Фонду області протягом 2018 року. Протягом 2019 року з органів Фонду області звільнилось 134 особи із них 4 особи несвоєчасно подали декларації перед звільненням. Про всі випадки неподання, несвоєчасного подання декларацій направлені повідомлення до Національного агентства з питань запобігання корупції.   

За звітний період скарг, заяв, повідомлень громадян щодо можливих порушень антикорупційного законодавства з боку працівників органів Фонду області не надходило.

Пріоритетним напрямом роботи є проведення роз’яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання. Протягом І кварталу засобами електронного та телефонного зв’язку надано 66 консультацій щодо подання декларацій за 2018 рік. Проведено 61 семінар, нарада, лекції, практичних навчань з антикорупційного законодавства. На інформаційній сторінці головного управління веб-порталу Пенсійного фонду України, в місцевих друкованих засобах масової інформації, на сторінки головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області в соціальній мережі Фейсбук, на веб-сайтах місцевих районних державних адміністрацій та в газетах-листівках органів Фонду області розміщено 15 публікацій (роз`яснень, коментарів, звітів про результати роботи з антикорупційного законодавства). За звітний період не було випадків притягнення працівників органів Фонду області до відповідальності за корупційне правопорушення та правопорушення пов’язане з корупцією.

 

background Layer 1