Пропустити навігацію

Миколаївцям в прямому ефірі про необхідність легального працевлаштування

Про легалізацію заробітної плати та дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці розказали 14 вересня поточного року в прямому ефірі програми «Новий день» на  телеканалі «Миколаїв» виконуюча обов’язки начальника головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Олена Сичугова та  перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська.

Під час спілкування телеглядачі дізнались про негативні наслідки нелегального працевлаштування такі як: втрата лікарняних, відпусток, страхового стажу та переваги які дає легальна праця. «Саме легальна зайнятість дає право на врахування до майбутньої пенсії страхового стажу. Людина має право вимагати від свого роботодавця сплату єдиного соціального внеску. А для того щоб мати змогу перевірити чи звітував за вас роботодавець, яку заробітну плати він відобразив необхідно звернутись до будь-якого управління Пенсійного фонду незалежно від місця реєстрації та отримати інформацію з реєстру застрахованих осіб. Цю ж послугу можливо отримати дистанційно, зареєструвавшись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та підключивши на ньому послугу смс – інформування,  повідомлення про зарахування стажу надходитиме кожного місяця. – розповіла Олена Сичугова.

02 1024x662 - Миколаївцям в прямому ефірі про необхідність легального працевлаштування03 1024x582 - Миколаївцям в прямому ефірі про необхідність легального працевлаштування

background Layer 1