Пропустити навігацію

Легалізація трудових відносин – запорука майбутньої пенсії

       Головним спеціалістом відділу забезпечення наповнення  бюджету № 4 фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області Катериною Очинською 13 вересня була проведена зустріч з працівниками ТОВ “Войкове” в селищі Тростянець Великомихайлівського району , де обговорювали тему під назвою “Легалізація трудових відносин – запорука майбутньої пенсіїї”.                     

  Фахівець Пенсійного фонду роз’яснила, що оскільки страховий стаж для призначення пенсії обчислюється в місяцях, законодавством передбачено, що відпрацьований робітником місяць розглядається для врахування до страхового стажу в повному обсязі за умови, якщо сума сплачених страхових внесків за місяць не менш ніж мінімальний страховий внесок. Важливо не лише скільки років людина працювала, а й протягом якого періоду та з якого заробітку сплачувались страхові внески. До речі, усі дані про сплату страхових внесків з липня 2000 року персоніфіковані, відомості про заробітну плату та сплачені страхові внески зберігаються в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування України.

  Працівники мають усвідомлювати, що погоджуючись на отримання заробітної платні в “конверті” вони стають заручниками цілої низки порушень законодавства, з чого може мати вигоду роботодавець, але аж ніяк не працівники.  Таким чином, якщо роботодавець не сплачує внески за своїх працівників, то ці  періоди  “випадають” із  страхового  стажу  найманого  працівника  та не враховуються до розрахунку майбутніх пенсійних виплат. У зв’язку з чим особливої актуальності набуває  питання офіційного працевлаштування та виплати  заробітної плати в повному обсязі, адже саме від нарахованої заробітної плати і сплачених внесків залежить розмір майбутньої пенсії.

 

IMG 7578f498b96898206e7be1d1a42b792f V 300x169 - Легалізація трудових відносин – запорука майбутньої пенсії

background Layer 1