Пропустити навігацію

Пенсійне забезпечення в умовах карантину

Для пенсіонерів, які станом на 1 березня поточного року набули право на проведення перерахунку з урахуванням відпрацьованого впродовж останніх двох років страхового стажу, таке право буде реалізовано з 1 квітня цього року в автоматизованому режимі, як то передбачено ч.4 ст.42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Цей перерахунок проводитиметься за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, виходячи з найбільш вигідних умов, та не потребує додаткового звернення особи до сервісного центру.

Пенсіонери, які продовжують працювати, але на 1 березня поточного року не набули право на проведення автоматизованого перерахунку, в разі виконання впродовж наступного року вимог частини 4 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, можуть реалізувати своє право на перерахунок дистанційно, подавши відповідну заяву через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Незважаючи на обмежувальні заходи, запроваджені з метою запобігання поширенню коронавірусу на території України, питання пенсійного забезпечення для громадян вирішуватимуться дистанційно. Громадяни, які мають кваліфікований електронний підпис, можуть подати заяви про призначення/перерахунок пенсій через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

Отримати консультаційні послуги фахівців пенсійної служби можна через електронну пошту або телефони гарячої лінії оприлюднені у розділі «Контакти» інформаційної сторінки Головного управління веб-порталу Пенсійного фонду України.

background Layer 1