Пропустити навігацію

Яким чином сучасний пенсіонер може отримувати пенсійні виплати?

Відповідно до чинного законодавства належні пенсійні виплати громадяни можуть отримати через відділення поштового зв’язку або банківські установи. Заява про виплату пенсії через відділення поштового зв’язку пенсіонером подається особисто до відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) за місцем фактичного проживання, за умови пред’явлення паспорта та ідентифікаційного номера.

Порядок надання заяви для отримання пенсії через банківські установи такий же, при цьому є можливість надання такої заяви через представника уповноваженого банку. В такому випадку ідентифікацію пенсіонера проводить представник банку, про що має свідчити запис у заяві завірений печаткою банку.

Оскільки, будь-який вплив зі сторони третіх осіб на вибір способу отримання пенсії не припустимий, тому вибір в який спосіб отримувати пенсію залишається за громадянином.

Слід зазначити, що виплата пенсії здійснюється суворо з дотриманням чинного законодавства з 4 по 25 число включно. Фінансування виплат проводиться органами Пенсійного фонду вчасно відповідно до встановлених дат виплати пенсії.

 

background Layer 1