Пропустити навігацію

Про ситуацію у галузі пенсійного забезпечення у січні

Протягом січня призначення, перерахунки і виплата пенсій в області здійснювалися відповідно до норм чинного законодавства.

25 січня пенсійні органи області забезпечили своєчасну та повну виплату пенсій та грошової допомоги 440,6 тис. непрацездатних громадян, з яких 22,2 тисячі – пенсіонери силових структур і 9 тисяч – внутрішньо переміщені особи. Місячна потреба в коштах склала 1,1 млрд. грн.

Через банківські установи отримують пенсійні виплати 269,8 тис. осіб, що становить 61,2% від загальної кількості одержувачів. Це дозволило за минулий рік досягти економії 67 млн.грн. на видатках по доставці пенсій.

На 01.01.2018р. середній розмір трудової пенсії в області складає
2387 грн., а середній розмір пенсійної виплати пенсіонерів силових структур – 2783 грн.

У грудні 2017 року проведено чергові перерахунки пенсій з 1 січня 2018 р. 70,7 тис. пенсіонерів, які досягли 65 років, а також в зв’язку з підвищенням максимального розміру пенсій з 10740 грн. до 13730 грн.

22 січня у Кременчуці відбулося виїзне розширене засідання колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду у Полтавській області, участь у якому взяла заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко. Під час колегії були розглянули підсумки роботи органів Фонду Полтавщини за минулий рік та завдання на поточний.

У числі іншого зазначалося, що протягом 2017 року органами Фонду акумульовано 4,3 млрд. грн., що на 1,5 млн. грн. більше показника 2016-го року. План надходження коштів, адміністрування яких покладено на пенсійні установи, за рік виконано на 119,2% – до пенсійного бюджету області надійшло 186,5 млн. грн.

Зростання обсягів доходів поряд з надходженнями з Державного бюджету дало можливість органам Фонду в повному обсязі реалізувати свою основну місію – своєчасно та в повному обсязі фінансувати пенсії. На Полтавщині протягом року на ці цілі спрямовано майже 11 млрд. грн. Близько 42% цих коштів – власні надходження Фонду.

Наприкінці грудня органи Фонду області здійснили перехід на нову централізовану платформу призначення і виплати пенсій, що дозволяє значно поліпшити якість обслуговування громадян і відмовитися від старого програмного забезпечення. Всі процеси, пов’язані з призначенням та виплатою пенсій в області, здійснюються вже в централізованій підсистемі «Призначення та виплати пенсій на базі електронної пенсійної справи». Це надає можливість здійснювати прийом громадян в органах Пенсійного фонду незалежно від місця реєстрації та фактичного проживання.

Докорінно змінився і процес обслуговування – віднедавна він розділився на дві окремі складові: безпосередню роботу з людьми в залах обслуговування (фронт-офіси) і опрацювання документів (бек-офіси). Завдяки такому розмежуванню функцій у рази зменшено тривалість надання послуг та знижено ризик корупційних проявів.

background Layer 1