Пропустити навігацію

Про ситуацію у галузі пенсійного забезпечення у травні

У травні до завершальної стадії перейшов процес реорганізації органів Пенсійного фонду області, який відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 628 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України». У результаті в області змінилися структури територіальних управлінь Фонду, ліквідовані зайві служби.

Внутрішня реорганізація відомства покликана позитивно вплинути на якість обслуговування громадян, мережа пенсійних точок обслуговування надалі розширюватиметься. Більше того, кожен громадянин зможе звернутися до будь-якого агентського пункту, без огляду на місце реєстрації, та отримати повний пакет послуг. Наразі на території Полтавської області діє вже 63 віддалених робочих місця працівників Фонду.

Фінансування пенсій і субсидій упродовж місяця здійснювалися за графіками і завершилося 24 травня. У цілому профінансовано майже
1,3 млрд. грн. для 433,6 тис. підопічних Пенсійного фонду. Крім того, спрямовано 98,3 млн.грн. на житлові субсидії для 121,6 тис. осіб.

Як свідчить аналіз, проведений у Головному управлінні, в області склалася позитивна динаміка щодо надходження єдиного внеску, адже за чотири місяці нинішнього року надійшло майже 2,0 млн. грн., що на 6,4% більше запланованого. Як результат – попередні підрахунки дозволяють говорити про виконання доведених завдань у травні. Окрім того, як додатковий резерв розглядається можливість суттєвого бюджетного вливання у разі виплати освітянам коштів у формі відпускних та матеріальної допомоги.

Рейтинг результатів діяльності головних управлінь Пенсійного фонду України у І кварталі нинішнього року, який нещодавно представлений регіональним управлінням, засвідчив лідируючі позиції пенсійників Полтавщини за кількома показниками. Це дозволило органам Фонду області увійти до трійки лідерів серед інших управлінь і посісти почесне третє місце.

Досягти позитивних результатів дозволило перш за все те, що заборгованість платників, які мають дієвий статус боргу, тобто реальний до стягнення, зменшилася з початку року на 5 млн. грн, або на 17,7%. Погашення заборгованості – у числі пріоритетних напрямків роботи галузі як додатковий резерв наповнення пенсійного бюджету.

До виконання плану надходжень власних коштів органам Фонду не вистачило лише 2%. При плані 71,4 млн. грн. надійшло 70,0 млн. грн., або 98%. Доходи, які адмініструє Пенсійний фонд, та надходження від частки єдиного соціального внеску склали 106%. Це теж стало одним із вирішальних факторів при визначенні рейтингових позицій.

Працівники Фонду проаналізували слабкі і сильні місця своєї роботи і наразі працюють заради подальших успіхів.

background Layer 1