Пропустити навігацію

Стягнення заборгованості – в полі зору полтавських пенсійників

32640608 1992490274398666 4802169888179224576 n - Стягнення заборгованості – в полі зору полтавських пенсійниківПроблемні питання, які виникають у ході співпраці органів ДВС у Полтавській області та органів Пенсійного фонду, 16 травня обговорили на спільній нараді за участю керівництва цих структур.

У зв’язку з тим, що примусове стягнення коштів залишається найдієвішим засобом повернення боргів до пенсійного бюджету, на нараді йшлося перш за все про стягнення заборгованості зі сплати єдиного внеску за виконавчими документами і відзначалося, що за перші чотири місяці року на рахунки Пенсійного фонду завдяки зусиллям фахівців двох відомств надійшло 181 тис.грн.

Заступник начальника Головного управління Оксана Мисик в своєму виступі зауважила, що наразі в органах ДВС Полтавщини на виконанні перебуває 2216 виконавчих документів про стягнення коштів на користь Фонду на загальну суму 12,7 млн. грн. Найбільшу суму завинили до пенсійного бюджету недобросовісні роботодавці обласного центру та Кременчука. Саме ці міста з найбільшою мережею підприємств різних форм власності й надалі залишаться під особливим контролем як працівників Фонду, так і державних виконавців.

Оксана Мисик загострила увагу присутніх на причинах, через які, на її думку, ґальмується процес стягнення заборгованості, та черговий раз наголосила, що ефективним методом в умовах безвізового режиму залишається звернення до суду щодо обмеження права боржників на закордонні подорожі.

За результатами обговорення було прийнято ряд рішень, які стануть програмою спільних дій на найближчу перспективу.

 

16.05.2018

background Layer 1