Пропустити навігацію

Сплата внесків – головна умова зарахування страхового стажу

P1170674 1024x683 - Сплата внесків - головна умова зарахування страхового стажуНині чимало служб сконцентрували спільні зусилля не лише на фронті тіньової зарплати, а й щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях державного та приватного секторів економіки. Адже в результаті порушення фінансової дисципліни до місцевих бюджетів не надходять необхідні кошти, що безпосередньо відбивається на рівні життя і на розв’язанні безлічі соціальних проблем.

На виконання окремого доручення Голови правління Пенсійного фонду України, даного наприкінці квітня поточного року, керівництво Головного управління звернулося до регіонального управління юстиції з пропозицією щодо залучення представників Пенсійного фонду до роботи мобільної групи з ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У результаті домовленість була досягнута і сьогодні, 18 травня, заступник начальника Головного управління Оксана Мисик вперше взяла участь у засіданні групи. Вона порушила питання щодо погашення заборгованості з єдиного соціального внеску та наголосила, що сплата внесків безпосередньо впливає на розмір майбутньої пенсії і є головною умовою зарахування страхового стажу.

За результатами наради прийняли рішення найближчим часом винести на розгляд заборгованість окремих порушників фінансової дисципліни.

background Layer 1