Пропустити навігацію

Ірина Товстоножко продовжує популяризувати зміни у пенсійній сфері

DSC 1212 1024x683 - Ірина Товстоножко продовжує популяризувати зміни у пенсійній сферіНачальник управління застосування пенсійного законодавства Ірина Товстоножко 11 липня взяла участь у кущовому семінарі, який на постійній основі проводить Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Цього разу учасники семінару презентували актуальну інформацію кожної причетної галузі чи установи у Нових Санжарах. Крім того, були залучені посадовці та представники громад Кобеляцького та Козельщинського районів.

Зважаючи на передвиборну ситуацію в країні, зібрання відбувалося за участі вищих посадових осіб області – т.в.о. голови облдержадміністрації Олега Пругла та голови обласної ради Олександра Біленького.

Йшлося, як завжди, про подальші можливості розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині.

У рамках спілкування Ірина Товстоножко представила присутнім остаточні результати централізації та оптимізації органів Фонду, наголосила, що умови прийому громадян в процесі реформування змінилися лише на краще. Також вона звернулася до присутніх з проханням щодо підтримки і популяризації пенсійних змін.

DSC 1130 1024x683 - Ірина Товстоножко продовжує популяризувати зміни у пенсійній сферіУ якості статистичних даних було повідомлено наступне:

– Внаслідок майже щомісячних перерахунків середній розмір пенсії на Полтавщині з початку року збільшився на 405 грн., і складає нині 2839 грн.

Суть нових форм роботи полягає в тому, що фахівець Пенсійного фонду у визначені дні та години здійснює прийом у сільській раді, бібліотеці, відділенні банку. До його обов’язків входить роз’яснення з питань призначення, перерахунку пенсій, вивчення документів і визначення права на призначення пенсії, прийом документів для призначення/перерахунку пенсій, прийом заяв і документів на виготовлення пенсійного посвідчення, видача довідок тощо. З початку запровадження мережі віддалених робочих місць в нашій області, яке активно розпочалося з 2018 року, полтавцям надано майже 6 тис. послуг.

background Layer 1