Пропустити навігацію

Підприємствам-банкрутам потрібна особлива увага і особливий підхід

IMG 8341 1024x708 - Підприємствам-банкрутам потрібна особлива увага і особливий підхід

Левова частка боргу до пенсійного бюджету області, яка нині обліковується в органах Фонду, належить підприємствам, що знаходяться на різних стадіях банкрутства. Наразі 56 таких підприємств завинили понад 138 млн.грн. по відшкодуванню пільгових і наукових пенсій, по внесках. А сума ця становить більше 83% загальної суми заборгованості, яку постійно тримають під контролем фахівці пенсійної галузі. Про це йшлося у виступі заступника начальника Головного управління Оксани Мисик на нараді в регіональному управлінні юстиції 18 травня.

В обговоренні питання щодо перспектив погашення заборгованості перед органами Пенсійного фонду України та Державним бюджетом України боржниками області, які перебувають у процедурах банкрутства, взяли участь представники облдержадміністрації, виконавчої та фіскальної служб, а також арбітражні керуючі.

О.І. Мисик відзначила, що з метою прискорення процедури банкрутства управління Фонду за чотири місяці поточного року направили 29 звернень безпосередньо до арбітражних керуючих. Позитивний результат , за її словами, від цього є – прискорення процедури ліквідації 12-ти підприємств а також надходження 2,2 млн.грн. у рахунок погашення кредиторських вимог.

– Таким чином, заборгованість до бюджету Фонду порівняно з початком року зменшилася на 0,2 млн.грн., – підсумувала Оксана Мисик.

У процесі пошуку шляхів розв’язання проблемних питань, які були винесені на спільне обговорення, з’ясувалося, що до кінця поточного року можливе завершення процедури ліквідації 17-ти підприємств-банкрутів, які довгий час були тягарем для бюджетів усіх рівнів.

background Layer 1