Пропустити навігацію

РІШЕННЯ колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області № 3-3 від 9 липня 2019 року

РІШЕННЯ

колегії при начальнику Головного управління

Пенсійного фонду України в Полтавській області

№ 3-3 від 9 липня 2019 року

 

 

Про реалізацію органами Пенсійного фонду області державної антикорупційної політики

 

Для реалізації державної антикорупційної політики в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області протягом
I півріччя 2019 року проведено ряд заходів, спрямованих на запобігання та виявлення корупційних правопорушень.

Задля попередження порушень вимог фінансового контролю здійснювався моніторинг щодо подання кожним із працівників декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Працівниками Головного управління подано 1616 декларацій. З них 983 щорічних, 69 – після звільнення, 120 – перед звільненням та 444 декларації кандидата на заміщення вакантної посади.

В органах Фонду забезпечено постійний контроль за надсиланням письмових повідомлень до Національного агентства з питань запобігання корупції у разі встановлення випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій працівниками управління.

За I півріччя 2019 року направлено одне повідомлення до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо несвоєчасного подання декларації за 2018 рік кандидатом на посаду.

Здійснюється контроль за дотриманням працівниками управління антикорупційного законодавства в частині повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані.

На 30.06.2019 року від управління захисту економіки в Полтавській області департаменту захисту економіки Національної поліції України надійшло 2 повідомлення на працівників управління про складання адміністративних протоколів щодо вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією (несвоєчасно подано повідомлення про зміни в майновому стані). Проте постановами суду закрито дані провадження за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Протягом півріччя в органах Фонду області виявлено та врегульовано два випадки виникнення потенційного конфлікту інтересів. Заходи щодо виявлення конфлікту інтересів та сприяння його усуненню, здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства стосовно врегулювання конфлікту інтересів, а також виявлення корупційних правопорушень та ризиків в діяльності працівників Головного управління були вжиті своєчасно.

Активно проводиться навчально-роз’яснювальна робота щодо запобігання, виявлення і протидії корупції з працівниками структурних підрозділів Головного управління та працівниками з віддаленими робочими місцями, в тому числі щодо правил етичної поведінки державних службовців.

За звітний період проведено 70 семінарів, нарад, лекцій та інших заходів з актуальних питань антикорупційного законодавства серед державних службовців Фонду. Для моніторингу щодо якості та оперативності обслуговування громадян проводилася операція «таємний відвідувач».

З метою виявлення причин, які призводять чи можуть призвести до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень досліджуються та опрацьовуються розпорядчі документи, що видаються Головним управлінням, у тому числі з основної діяльності, адміністративно-господарської та з кадрових питань.

В органах Фонду забезпечено можливість повідомлення про корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення працівників Головного управління шляхом застосування спеціальних комунікаційних каналів, в тому числі через інформаційну сторінку веб-порталу Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, спеціальну телефонну лінію та електронну поштову адресу.

Здійснюється організація та контроль за проведенням спеціальної перевірки щодо осіб, що претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком. На 30.06.2019 проведено 16 спеціальних перевірок. Інформації, що перешкоджає зайняттю посади, не виявлено.

Проведені заходи дозволили мінімізувати виникнення корупційних правопорушень в діяльності управління. Враховуюче викладене,

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Заступникам начальника, начальникам структурних підрозділів Головного управління з метою запобігання корупційним правопорушенням здійснювати відповідні заходи щодо виявлення та усунення корупційних ризиків в діяльності державних службовців (неналежна організація роботи, недоброчесність поведінки, конфлікт інтересів та інше).

 

  1. Головному спеціалісту з питань запобігання та виявлення корупції:

1.1 Продовжити виконання заходів, спрямованих на реалізацію державної антикорупційної політики, запобігання та виявлення корупційних правопорушень в діяльності Головного управління.

1.2 У III кварталі 2019 року Провести самотестування державних службовців для встановлення наявності або відсутності потенційного/реального конфлікту інтересів. Інформацію про результати проведеної роботи надати начальнику Головного управління до 30.09.2019 року.

1.3 До кінця року провести перевірку державних службовців управління стосовно обмежень сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності. Інформацію про результати проведеної перевірки надати начальнику Головного управління до 30.12.2019 року. 

1.4 Постійно здійснювати роз’яснювальну роботу (лекції, семінари, заняття, тематичні наради тощо) щодо дотримання антикорупційного законодавства серед працівників управління.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

 

 

 

 

 

 

Начальник

Головного управління                                                           В. ТАРАТОРІН

background Layer 1