Пропустити навігацію

На засіданні профільної комісії в облдержадміністрації заслухали недобросовісних роботодавців

IMG bafd8c3b6e2bb51adc0061f5224575ee V 1024x576 - На засіданні профільної комісії в облдержадміністрації заслухали недобросовісних роботодавцівВажким тягарем пенсійного бюджету, який змушує постійно шукати важелі впливу на недобросовісних платників, залишається заборгованість із пенсійних платежів. Тому на засіданні профільної обласної робочої групи, яка створена і функціонує під патронатом керівництва облдержадміністрації, у числі іншого обговорили і проблемні питання Фонду.

Засідання, участь в якому від Головного управління взяла начальник відділу забезпечення наповнення бюджету Вікторія Мирна, відбулося 18 липня. Вона сконцентрувала увагу на боргах таких потужних підприємств-платників, як ПАТ «Полтавхіммаш» та ПрАТ «Полтавський турбомеханічний завод», ПрАТ «Будівельне управління №9» Полтаванафтогазбуд». Представники цих підприємств були запрошені на комісію для надання особистих пояснень про можливості та перспективи повернення коштів і захисту соціальних прав застрахованих осіб.

У результаті обговорення органи Державної виконавчої служби зобов’язали вжити радикальних заходів по стягненню існуючої заборгованості та направити звернення до правоохоронних органів щодо відкриття кримінального провадження за несплату обов’язкових платежів.

Довідково: на початок липня заборгованість з платежів до Пенсійного фонду в області становить 173,1 млн. грн., з яких 149,3 млн. грн. або 86,3 % – борг підприємств, які перебувають в різних стадіях банкрутства, 17,4 млн. грн., або 10,1% – борг підприємств, у яких відсутні активи для їх погашення і лише 6,3 млн. грн., або 3,6%, – борг економічно-активних платників.

Щодо структури боргу, то із 6,3 млн.грн. дієвого боргу – 5,7 млн.грн. (понад 90%) становить заборгованість підприємств по відшкодуванню пільгових пенсій.

background Layer 1