Пропустити навігацію

Працюємо над виявленням прихованої зайнятості

На засіданні обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, яке відбулося 22 травня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла, йшлося про підготовку до розширеного засідання робочої групи з питань активізації роботи по виведенню заробітної плати з тіньового сектору економіки, додержання законодавства про працю, про результати співпраці між підрозділами, які входять до складу робочої групи, а також обговорювалися проблемні питання, що виникають в ході спільної діяльності.

Начальник Головного управління Володимир Тараторін та його заступник Оксана Мисик нагадали присутнім, що основне функціональне навантаження у процесі підготовки майбутнього засідання покладається безпосередньо на органи Фонду, адже розширене засідання робочої групи, яке заплановане на 6 червня, відбудеться за участю заступника Голови правління Пенсійного фонду України. Наразі саме представники Фонду приділяють максимальну увагу мінімізації та тінізації заробітної плати, аби попередити порушення прав найманих працівників на соціальний захист та пенсійне забезпечення у майбутньому.

В.Н. Тараторін доповів про реалізацію підготовчих заходів, запропонував кандидатури керівників підприємств-боржників, пояснення яких необхідно заслухати під час засідання. Також представники Фонду навели окремі приклади виявлення ознак тіньової зайнятості, які зафіксовані під час моніторингу Реєстру застрахованих осіб, що накопичений в Пенсійному фонді.

Наприкінці обговорення присутні окреслили план конкретних заходів по виявленню прихованої зайнятості в регіоні на найближчу перспективу.P1170686 1024x683 - Працюємо над виявленням прихованої зайнятості

background Layer 1