Пропустити навігацію

Про ситуацію у галузі пенсійного забезпечення у серпні

У серпні продовжувалася робота по покращенню умов обслуговування громадян, впровадженню новітніх інформаційних технологій, забезпеченню фінансовими ресурсами солідарної системи пенсійного страхування, призначенню, перерахунках і виплаті пенсій.

У зв’язку з тим, що кінець виплатного періоду припав на вихідні та святкові дні, фінансування виплати пенсій і допомоги в області завершилося достроково, 23 серпня. У нинішньому місяці органи Пенсійного фонду області спрямували до поштових відділень і банківських установ 1 млрд. 187,8 млн. грн. Відтак більше 433 тисяч мешканців краю своєчасно та у повному обсязі одержали свої соціальні гарантії.

У серпні відбулася презентація нового сервісу вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України – призначення пенсії в «один дотик», що є першим етапом впровадження системи «Е-пенсія». Нова модель звернення громадян по призначення пенсії, як і всі попередні, спрощує взаємодію громадян з органами Пенсійного фонду, дозволяє скоротити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, зменшити паперовий документообіг, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому. Інформаційна кампанія з приводу популяризації електронної пенсійної новації в регіоні триває.

Основні зусилля працівників Пенсійного фонду області були спрямовані на наповнення бюджету Фонду, у тому числі за рахунок активізації співпраці з органами Державної фіскальної служби щодо збільшення надходжень з єдиного соціального внеску у ІІ півріччі п. р. і відповідних відрахувань до бюджету Фонду. На підставі аналізу динаміки фонду оплати праці в області були підготовлені і надані керівництву ДФС розрахунки, які свідчать, що у ІІ півріччі п. р. можна передбачити збільшення надходжень єдиного соціального внеску в регіоні, тому виконання індикативних показників на серпень та вересень у розмірі 598,5 млн. грн. та 600,2 млн. грн. відповідно є ймовірним та економічно обґрунтованим. Акцент у роботі планується зробити на легалізацію зайнятості та погашення боргів як додаткових джерел надходження коштів.

За результатами рейтингу результатів діяльності головних управлінь Пенсійного фонду України у І півріччі п. р., одержаного в серпні, Полтавська область займає ІІ місце серед усіх регіонів України. Це свідчить про якісну та ефективну роботу працівників Фонду за такими напрямками, як виконання планових завдань з надходження власних коштів, зменшення заборгованості до пенсійного бюджету, додержання термінів обробки звернень за призначенням і перерахунком пенсії, залучення громадян до користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України тощо.

 

background Layer 1