Пропустити навігацію

Як одержати соціальну гарантію пенсіонеру, який вирішив змінити місце проживання

  • Прийти до відділу обслуговування Пенсійного фонду в тій місцевості, куди планується переїзд, і написати заяву про переведення виплати пенсії у зв’язку зі зміною місця проживання.
  • У заяві обов’язково зазначити спосіб отримання пенсії. Якщо це не зробити, Пенсійний фонд автоматично переведе виплату коштів на поштове відділення, що може створити певні незручності тим, хто до цього одержував кошти на банківську картку.
  • Протягом трьох днів із часу, коли пенсіонер написав до Фонду заяву, фахівці зобов’язані зробити запит його пенсійної справи у відділенні, в якому пенсіонер обслуговувався раніше.
  • Протягом п’яти днів у відділенні Фонду, в якому отримали запит, пенсійну справу зобов’язані надіслати поштою до відділення за новим місцем проживання пенсіонера.
  • Завдяки тому, що з 2016 року в органах Пенсійного фонду почали створювати електронні версії пенсійних справ, можна оперативно здійснити нарахування пенсії за новим місцем проживання. Тобто спочатку використовують сучасний електронний документ, а паперову пенсійну справу беруть на облік, коли отримують поштою.

Довідково: наразі на Полтавщині зазначені вище послуги можна одержати у 30-ти сервісних центрах Пенсійного фонду, які розташовані у всіх містах і районних центрах області, а також на 24-х віддалених робочих місцях в об’єднаних територіальних громадах, центрах надання адмінпослуг, прозорих офісах тощо.

background Layer 1