Пропустити навігацію

Обговорили проблеми легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

Заступник начальника Головного управління Оксана Мисик 25 червня взяла участь у черговому засіданні обласної міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання законодавства в частині мінімальної заробітної плати. В обговоренні питань порядку денного під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла взяли участь представники галузевих департаментів облдержадміністрації.

У ході засідання члени робочої групи ознайомилися з Планом заходів по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників.

Під час свого виступу О.І. Мисик поінформувала присутніх про результати аналізу даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Як з’ясувалося, у квітні п.р. загальна кількість застрахованих осіб на Полтавщині складала 425,5 тисяч, що на 10,4 тисяч більше, ніж на початку року. Йшлося у виступі і про зменшення фактів порушення фінансової дисципліни. Так, заробітну плату менше мінімального розміру у квітні отримали 51,6 тис. працівників, що на 2,5 тисячі менше, порівняно з січнем.

Оксана Мисик запропонувала членам робочої групи заслухати пояснення тих страхувальників, у яких середня заробітна плата найманих працівників виявилася нижчою середньої заробітної плати по області. Найбільше зацікавили присутніх такі галузі, як сільське господарство, будівництво, оптова та роздрібна торгівля, транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська доставка, тимчасове розміщення й організація харчування.

Окрім того, заступник начальника Головного управління привернула увагу до тих керівників, які мінімізують або нараховують заробітну плату поза межами максимальної величини. За її словами, це може призвести до ухилення від сплати єдиного соціального внеску.

 

IMG 20180625 143637 BURST1 1024x576 - Обговорили проблеми легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення
IMG 20180625 140323 BURST1 1024x576 - Обговорили проблеми легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

background Layer 1