Пропустити навігацію

Пенсіонери можуть одержувати сучасні електронні пенсійні посвідчення

Електронне пенсійне посвідчення – це пластикова картка, яка поєднує в собі посвідчення особи з відповідними персональними даними і банківську картку, на яку надходять пенсійні виплати. За допомогою такого посвідчення можна одержувати готівку в банкоматах та установах Ощадбанку (за потреби – в банкоматах інших банків), а також здійснювати розрахунки за товари та послуги.

Крім цього, електронне пенсійне посвідчення містить електронний цифровий підпис, який дає змогу користуватися всіма державними електронними сервісами та отримувати електронні документи на вебпорталах органів влади.

Будь-який пенсіонер, який отримує пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України, може одержати таке посвідчення, звернувшись особисто до управління Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання для подання заяви. При цьому заява формується автоматично із даних, наявних в базі Пенсійного фонду. Пенсіонеру необхідно її лише підписати.

При собі необхідно мати:

  • паспорт;
  • довідку про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • фотокартку розміром 30*25 мм;
  • для внутрішньо переміщених осіб – довідку про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи.

Варто зазначити, що особи з інвалідністю І та ІІ груп, які потребують постійного догляду, і особи, які досягли 80-річного віку, можуть звернутися до управління Пенсійного фонду телефоном або на електронну пошту для подання заяви вдома.  За неповнолітніх і недієздатних одержувачів пенсій документи подають законні представники, опікуни, піклувальники (їм потрібно пред’явити документи, які підтверджують їхній статус, паспорт і ідентифікаційний код).

Електронне пенсійне посвідчення буде виготовлено протягом 30 робочих днів і заявник зможе його отримати, прийшовши особисто до зазначеного в заяві відділення Ощадбанку.

 

Довідково: наразі більше 6,5 тисяч пенсіонерів Полтавщини користуються електронними пенсійними посвідченнями. Їх чисельність зросла порівняно з початком року на 13%.

 

background Layer 1