Пропустити навігацію

День Пенсійного фонду у сільській школі

Фахівці Глобинського відділу обслуговування громадян 16 жовтня провели День Пенсійного фонду для працівників Пирогівської середньої школи.

У числі іншого освітяни цікавилися, за наявності якого періоду страхового стажу вони матимуть право на пенсію за вислугу років.

Представники Фонду повідомили їм, що рішенням Конституційного суду України від 04.06.2019 скасовано вимоги щодо необхідності досягнення певного віку для призначення пенсії за вислугу років. Тому, починаючи з 4 червня п.р. пенсії призначаються незалежно від віку, за умови набуття необхідного спеціального стажу  на вищевказані дати.

– Важливо пам’ятати, що пенсія за вислугу років призначається з дня звернення – за умови звільнення з посади, що дає право на таку пенсію. У разі працевлаштування за спеціальністю виплата пенсії припиняється і поновлюється з наступного дня після звільнення, – нагадали освітянам.

У ході діалогу були обговорені переваги офіційного працевлаштування, педагогів ознайомили з роботою нового сервісу вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду – призначення пенсії “в один дотик”.IMG 43ea733be8c572eb18ab771bbb220635 V 1024x638 - День Пенсійного фонду у сільській школі

background Layer 1