Пропустити навігацію

Про результати роботи відділу з питань запобігання та виявлення корупції за 9 місяців 2019 року

На офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання та виявлення корупції працівниками Головного управління подано 1656 декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, з них: 983 щорічних, 69 після звільнення, 130 перед звільненням та 474 декларації кандидатів на заміщення вакантних посад.

При перевірці своєчасності подання декларацій виявлено 1 випадок несвоєчасного подання декларації кандидата на посаду. Внаслідок чого було складено та направлено повідомлення про факт несвоєчасного подання декларацій до Національного агентства з питань запобігання корупції.

На постійній основі ведеться контроль та вживаються заходи (роз’яснювальна робота, повідомлення про роботу близьких осіб, проведення самотестування тощо) щодо запобігання виникненню випадків конфлікту інтересів у працівників Головного управління. В III кварталі 2019 року проведено самотестування 742 працівників Головного управління для встановлення наявності або відсутності потенційного/реального конфлікту інтересів. Як показали результати самотестування найчастіше може виникати конфлікт інтересів при зверненні близикої особи до органів Фонду щодо надання послуг з пенсійного забезпечення (подання заяви, призначення, перерахунок тощо).

В Головному управлінні виявлено та врегульовано шляхом усунення особи від виконання службових обов’язків 11 випадків потенційного конфлікту інтересів, Станом на  31.10.2019 року неврегульованих випадків конфлікту інтересів не виявлено

Розглянуто 7 звернень стосовно корупційних дій працівників Головного управління. В результаті проведеної роботи підтверджуючої інформації та  доказів про наявність корупційних правопорушень з боку працівників управління не виявлено.

Організовано 4 виступи, публікацій статей, роз’яснень та коментарів на ТБ, радіо та в мережі інтернет на сайтах районних державних адміністрацій та проведено 73 семінари, наради, лекції, тощо серед державних службовців Фонду на актуальні теми з питань антикорупційного законодавства.

background Layer 1