Пропустити навігацію

Миргородські лікарі дізналися про своє пенсійне майбутнє

У неврологічному відділенні Миргородської центральної районної лікарні 19 листопада відбулося заняття “Школи майбутнього пенсіонера”. Провів навчання для лікарів начальник місцевого відділу обслуговування громадян Віктор Бакало. Під час бесіди він наголосив:

– Для тих, хто минулого року досяг пенсійного віку, страховий стаж для призначення пенсії становив 25 років. З 1 січня нинішнього року він збільшився до 26 років, а у 2020 році зросте до 27 років, і так – до 2028 року, коли необхідний для призначення пенсії страховий стаж становитиме 35 років.

Керівник сервісного центру розповів також, що у найближчому майбутньому пенсію за віком в Україні призначатимуть автоматично. Провести розрахунок розміру таких виплат можна буде в он-лайн режимі.

– Саме про це, – зауважив Віктор Бакало, – йдеться в указі Президента України, яким регламентовано створення низки законопроектів щодо надання електронних послуг.IMG 20191118 140456 1 e1574174974388 - Миргородські лікарі дізналися про своє пенсійне майбутнє

Слухачів ознайомили також з електронним сервісом “пенсія в один дотик”, який нещодавно з’явився на вебпорталі Пенсійного фонду.

background Layer 1