Пропустити навігацію

Фінансування і виплата пенсій за листопад завершились

Фінансування виплати пенсій в області у листопаді здійснювалося за графіком і завершилося 25 листопада. Загалом профінансовано виплату пенсій через відділення зв’язку і банківські установи на суму 1 млрд 317 млн грн. Своєчасно і в повному обсязі свої соціальні гарантії отримали 431,8 тис громадян.

Наразі здійснюється підготовка до автоматичного перерахунку пенсій у зв’язку зі зростанням в Україні з 1 грудня прожиткового мінімуму до 1638 гривень. Окрім мінімальних та максимальних розмірів пенсій будуть перераховані надбавки, підвищення та інші виплати, які встановлюються до пенсій, розмір яких розраховується, виходячи із прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Тож у грудні дещо більші пенсії отримають ті, у кого є понаднормовий стаж, а також громадяни, які отримують пенсії у зв’язку з втратою годувальника, ветерани війни, орденоносці тощо. Відповідно суми, на які зростуть пенсійні виплати, у кожного будуть різні.

У Полтавській області перерахунку підлягатимуть близько 90% пенсійних виплат. Для фінансування виплати пенсій у грудні додатково знадобиться понад 8 млн грн.

background Layer 1