Пропустити навігацію

Повернення боргів і соціальний захист працівників – два напрямки єдиного процесу

Заступник начальника Головного управління Оксана Мисик 27 листопада взяла участь у засіданні обласної робочої координаційної групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати та дотримання державних соціальних гарантій у сфері оплати праці на підприємствах, установах та організаціях.

У числі питань порядку денного розглядалася ситуація із погашенням зарплатних боргів на ПрАТ «Автокраз». До бюджету Фонду це підприємство заборгувало понад 9 млн грн. З цього приводу представник Фонду відзначила:

– Працівників пенсійної галузі області непокоїть той факт, що через порушення справи про банкрутство «АвтоКраз» протягом року не сплачує до пенсійного бюджету належні кошти за доставку та виплату пільгових пенсій. Це не дозволяє органам Фонду виконати в повному обсязі річні планові завдання з надходження власних коштів, що негативним чином відбивається на стабільності пенсійної системи.img 0168 - Повернення боргів і соціальний захист працівників – два напрямки єдиного процесуimg 0177 - Повернення боргів і соціальний захист працівників – два напрямки єдиного процесу

Під час діалогу на нараді жваво обговорювалися перспективи погашення зарплатних боргів та завершення у нинішньому році ліквідаційних процедур на підприємствах-банкрутах. Оксана Мисик зауважила, що левова частка боргів до бюджету Фонду належить саме таким підприємствам і нагадала, що працівники, які стали їх заручниками, втрачають не лише гроші, а й свої соціальні гарантії в майбутньому.

 Довідково:

Найбільші підприємства-банкрути Полтавщини:

ВАТ «Букрос» -34,1 млн грн;

ДП ВО «Знамя» – 13,4 млн грн;

ВАТ «Полтавський завод ГРЛ»- 45,0 млн грн.

background Layer 1