Пропустити навігацію

Активні дії щодо легалізації, виплати заробітної плати та зайнятості населення в Полтавському краї

Легалізація заробітної плати – одне із пріоритетних завдань Пенсійного фонду України, так як є одним із основних чинників збільшення фонду оплати праці, а значить розширення бази нарахування внесків та наповнення бюджету фонду.
Аби привернути увагу до теми щодо переваг отримання легальних доходів, фахівці Фонду області проводять різноманітні акції, флешмоби, зустрічі в трудових колективах та центрах зайнятості.
Флешмоб під гаслом “Легалізація заробітної плати сьогодні – достойна пенсія завтра” проведено в центрі селища Оржиця. В ході акції пересічним громадянам роздані тематичні листівки та буклети, надавались роз’яснення переваг легального працевлаштування, прав офіційно влаштованих працівників, а також проведена інформаційно – роз’яснювальна робота з підприємцями селища щодо сплати єдиного соціального внеску і зарахування страхового стажу.
Спеціалістами Лубенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України проведено зустріч з фізичними особами-підприємцями та флешмоб на тему: “Страховий стаж в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та порядок його зарахування”, “Дотримання норм законодавства щодо мінімальної заробітної плати”, “Вплив розміру сплаченого єдиного внеску фізичними особами-підприємцями на розмір майбутньої пенсії”. Захід проведено за місцем здійснення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців з розповсюдженням інформаційних матеріалів щодо захисту прав застрахованих осіб.
На площі Гребінківського ринку проведено інформаційний флешмоб на тему “Несплачений внесок – втрачена пенсія”. Начальник Гребінківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області Олег Отченко пояснив приватним підприємцям залежність майбутньої пенсійної виплати від нарахованої заробітної плати та страхового стажу.
У Зіньківській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості проведено семінар для осіб, що здійснюють пошук роботи на тему: «Особливості зайнятості молоді». Доведено переваги отримання легальної заробітної плати перед зарплатою в “конвертах”. Особлива увага була наголошена на дотриманні роботодавцями законодавства щодо мінімальної заробітної плати. Після закінчення виступу було задано безліч запитань, що стосуються трудового та страхового стажу.
В ході всіх цих зустрічей представниками пенсійної галузі надані індивідуальні роз’яснення, запропоновано реєструватися на Веб-порталі Пенсійного фонду України, щоб мати можливість контролювати дотримання роботодавцями соціальних гарантій, не виходячи з дому.

 

7 1024x576 - Активні дії щодо легалізації, виплати заробітної плати та зайнятості населення в Полтавському краї 6 1024x768 - Активні дії щодо легалізації, виплати заробітної плати та зайнятості населення в Полтавському краї 5 1024x768 - Активні дії щодо легалізації, виплати заробітної плати та зайнятості населення в Полтавському краї 4 1024x768 - Активні дії щодо легалізації, виплати заробітної плати та зайнятості населення в Полтавському краї 3 1024x768 - Активні дії щодо легалізації, виплати заробітної плати та зайнятості населення в Полтавському краї 2 1024x768 - Активні дії щодо легалізації, виплати заробітної плати та зайнятості населення в Полтавському краї 1 1024x768 - Активні дії щодо легалізації, виплати заробітної плати та зайнятості населення в Полтавському краї

8 768x1024 - Активні дії щодо легалізації, виплати заробітної плати та зайнятості населення в Полтавському краї

background Layer 1