Пропустити навігацію

Наймані працівники повинні контролювати сплату роботодавцями страхових внесків

IMG 20191205 092324 e1575631464353 - Наймані працівники повинні контролювати сплату роботодавцями страхових внесківУ Миргороді та Миргородському районі кількість фізичних осіб-підприємців, які використовують працю найманих працівників, становить близько 500 осіб. Начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів, який базується у цьому районі, Марина Болгар 6 грудня провела зустріч з найманими працівниками двох підприємців.

Під час зустрічі фахівець Фонду продемонструвала можливості мобільного додатку “Пенсійний фонд України у смартфоні”, розробленого з метою розвитку системи надання електронних послуг та забезпечення максимальної зручності для громадян.

Йшлося про дистанційне обслуговування за допомогою вебпорталу електронних послуг Фонду (www.portal.pfu.gov.ua). Марина Болгар наголосила:

– Дізнатися, чи перераховує за вас роботодавець страхові внески в повному обсязі, можна двома шляхами –  особисто звернувшись до установ Фонду та дистанційно – через вебпортал Пенсійного фонду України, попередньо зареєструвавшись на ньому.

У свою чергу, додала фахівець, Пенсійний фонд України на законодавчому рівні та в межах повноважень долучається до роботи з виявлення порушень соціальних прав застрахованих осіб.

 

background Layer 1