Пропустити навігацію

Зустріч в Оржиці – знову про наболілі проблеми людей з особливими потребами

Члени громадської організації «Оржицьке районне об’єднання осіб з інвалідністю» 5 грудня запросили на зустріч фахівців Пенсійного фонду, присвятивши обговорення Дню людей з особливими потребами, який відзначався напередодні.

Начальник Оржицького відділу з питань перерахунків пенсій Віта Уманець та заступник начальника відділу обслуговування громадян Ольга Кононіхіна ознайомили присутніх з порядком звернення за призначенням пенсії для осіб з інвалідністю та переліком необхідних для цього документів. Крім того, інформували про перерахунок пенсій з 1 грудня в зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

Учасники зустрічі дізналися також про нещодавно запроваджений сервіс вебпорталу електронних послуг – звернення за призначенням пенсії «в один дотик», який дозволить скоротити витрати часу на оформлення пенсії та забезпечить максимально комфортні умови для отримання послуг через особистий кабінет.

 

Довідково: в Оржицькому районі налічується близько 1340 осіб з інвалідністю – і загального захворювання, і з числа військовослужбовців, інваліди війни, ліквідатори аварії на ЧАЕС, і з трудовим каліцтвом.

Середній розмір пенсії по інвалідності в районі становить
2636 гривень на місяць.

IMG 20191206 093011 1 e1576072362840 - Зустріч в Оржиці – знову про наболілі проблеми людей з особливими потребами

background Layer 1