Пропустити навігацію

У Чорнухах закликали заздалегідь подбати про майбутню пенсію

Спеціаліст Лохвицького відділу обслуговування громадян з віддаленим робочим місцем у смт. Чорнухи Галина Богун побувала у Чорнухинській селищній раді. Основною темою спілкування з представниками місцевого самоврядування стала популяризація послуг вебпорталу Пенсійного фонду, а також залучення до передплати тижневика “Пенсійний кур’єр” на 2020 рік.

Нагальними питаннями, що цікавили присутніх, були ті, що стосувалися обліку страхового стажу для призначення пенсії та можливість виправлення помарок в основних документах.

Галина Богун наголосила, що обов’язкова умова для призначення пенсії — не менше 15 років страхового стажу та вірно оформлені документи.

– Оскільки з 1 жовтня 2019 року призначення пенсії відбувається виключно в електронному вигляді, варто подбати про якість записів в трудових книжках, договорах та інших документах, що стосуються стажу, провести правову оцінку документів. Якщо людина усе зробить зазадалегідь- то не виникне жодних проблем при призначенні пенсії, – повідомила представник Фонду.

zustrich - У Чорнухах закликали заздалегідь подбати про майбутню пенсію

background Layer 1