Пропустити навігацію

Обговорили шляхи прискорення процесу повернення боргів

«З початку року заборгованість до пенсійного бюджету 55 підприємств Полтавщини, які перебувають на різних стадіях банкрутства, становить близько 166 млн. грн., або 84% загальної суми боргу», – заявила заступник начальника головного управління Фонду О.І. Мисик на спільній нараді в Головному територіальному управлінні юстиції.

1 1 - Обговорили шляхи прискорення процесу повернення боргів
Також Оксана Мисик в своєму виступі розповіла, що з метою прискорення процедури банкротства управліннями Фонду направлено
47 звернень до арбітражних керуючих. За результатами розгляду звернень було прискорено процедуру ліквідації 12 підприємств. В наслідок проведеної роботи кількість банкрутів зменшилася в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 13 підприємств.

3 1 - Обговорили шляхи прискорення процесу повернення боргів
Зважаючи на те, що питання погашення заборгованості із заробітної плати та виплат до Пенсійного фонду України і Державного бюджету України на підприємствах області, які перебувають у процедурах санації та ліквідації, залишається соціально значимим і пріоритетним в роботі багатьох установ та організацій, до обговорення залучилися представники не лише органів юстиції та Пенсійного фонду, а й органів соцзахисту населення, державної фіскальної служби, керівництво облдержадміністрації.
За результатами наради визначено шляхи співпраці органів державної влади та арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) з метою прискорення процесу повернення боргів.

background Layer 1